Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich niet weten te plaatsen voor de halve finale van het WK Beachvolleybal. In drie sets (21-16, 16-21 en 15-12) verloor het Nederlandse duo de kwartfinale van de Amerikanen Chaim Schalk en Theodore Brunner.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013, namen het in de kwartfinale van het WK op tegen twee andere ervaren spelers: de Amerikaanse Chaim Schalk en Theodore Brunner. De twee duo's troffen elkaar recentelijk nog op de de Elite 16-toernooien in Ostrava en Jurmala. Beide keren wonnen de Nederlanders het duel, maar daar hadden ze wel drie sets voor nodig. Ook vanavond werd de wedstrijd pas na drie sets beslist.

In de eerste set ging het tot 15-15 gelijk op, waarna de Amerikanen afstand namen door vijf punten op rij te scoren. Brouwer/Meeuwsen werkte één setpunt weg, maar de service van Meeuwsen belandde vervolgens in het net: 21-16. Het Nederlandse duo kende een betere start in de tweede set, waar ze al snel op voorsprong kwamen (1-4). Schalk/Brunner kwam terug tot 8-8, maar de Nederlanders knokten zich snel weer naar een voorsprong. In de slotfase had Brouwer/Meeuwsen vier setpunten om de wedstrijd te verlengen. De eerste daarvan werd, dankzij een uitgeslagen bal Brunner, direct verzilverd: 16-21.

WK Beach kwartfinale
WK Beach kwartfinale 5
WK Beach kwartfinale 4
WK Beach kwartfinale 2
WK Beach kwartfinale 1

In de allesbeslissende derde set gingen de eerste drie punten naar het Amerikaanse duo. Brouwer/Meeuwsen kwam knap terug tot 10-9, maar het voordeel bleef aan Amerikaanse kant. Met een servicefout van Meeuwsen op 14-12 eindigde het WK voor de Nederlanders. Het was één van de in totaal 24 fouten die Brouwer/Meeuwsen in deze kwartfinale maakte.

Schalk/Brunner neemt het zaterdag in de halve finale op tegen het het Braziliaanse duo Renato/Felipe. In de andere halve finale staan olympisch kampioenen Mol en Sørum tegenover George/André uit Brazilië.

Schalk/Brunner - Brouwer/Meeuwsen 2-1 (21-16, 16-21, 15-12)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×