Celeste Plak keert terug als professioneel volleybalster. De 25-jarige aanvalster nam afgelopen jaar na afloop van het clubseizoen een sabbatical om even afstand te nemen van het fulltime topsportleven. Nu zit ze weer boordevol ambitie om aan de slag te gaan. “Ik ben alweer aan het visualiseren hoe het is om in wedstrijden de bal keihard tegen de grond te slaan en dat voelt heel goed”, vertelt ze.

Celeste Plak maakte op 19 juni 2020 bekend tijdelijk te stoppen met topvolleybal. De afgelopen maanden begon ze weer met trainen op Papendal, waar ze aansloot bij het Talentteam dat onder leiding staat van bondscoach Avital Selinger. Inmiddels traint ze daar iedere dag.

“Ik vind de trainingen met het Talentteam verrassend leuk”, vertelt de regerend Champions League kampioen (2019). “Ook merk ik dat ik veel opsteek van de kennis van Avital. Ik moest echt weer vanaf nul beginnen, maar ik merk nu dat mijn niveau per dag weer stijgt.”

Het afgelopen jaar zat Celeste Plak bepaald niet stil. Ze spande zich in voor verschillende maatschappelijke initiatieven zoals de Winter Games, een gezamenlijk initiatief van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland om jongeren tijdens de donkere wintermaanden te motiveren om in beweging te komen.

Ook was ze het gezicht van de Nationale Sportweek, fungeerde ze als gastpresentator bij Bureau Sport Radio op NPO Radio 1, volgde ze diverse cursussen en gaf ze samen met international Kirsten Knip volleybalclinics als het duo Knip & Plak.

“Ik heb alles gedaan wat ik wilde doen op maatschappelijk vlak en daarnaast heb ik ook goed aan mijzelf gewerkt”, licht Plak toe. “Ik ben er helemaal klaar voor om weer te beginnen. Ik verheug mij erop om weer te gaan strijden met mijn teamgenoten in Oranje.”

Voor het Nederlands team staat dit jaar de Volleyball Nations League en het Europees Kampioenschap op het programma. In 2022 speelt Oranje voor het eerst in de geschiedenis het Wereldkampioenschap in eigen land.

Celeste Plak beraadt zich momenteel over haar toekomstige club voor het seizoen 2021-2022.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn