Conegliano en Novara hebben in de Champions League weer van zich doen spreken, beide Italiaanse topteams met Nederlandse inbreng wonnen gemakkelijk hun uitwedstrijd. Nika Daalderop was met Novara te sterk voor Dinamo Moskou, Robin de Kruijf versloeg met Conegliano het Poolse Chemik Police.

Op de laatste donderdag van het Europese seizoen kwam Nika Daalderop sterk uit de verf voor Novara. Ze werd als topscorer zelfs gekroond tot MVP (meest waardevolle speelster). Daalderop maakte 15 punten in de Russische hoofdstad, eentje meer dan haar Turkse teamgenoot Ebrar Karakurt. Uitslag: 20-25, 21-25, 23-25.

In Polen had titelverdediger Conegliano geen enkele moeite met Chemik Police. Vier dagen na het verlies in de finale van het WK voor clubteams had de ploeg van Robin de Kruijf de zaakjes weer goed op orde. De nummer 2 uit Poule E had weinig tot niets in te brengen. De Kruijf had met 9 punten een groot aandeel in de zege, ze scoorde 67% van haar aanvallen en pakte 1 blok mee. Paola Egonu werd met 19 punten tot MVP gekozen. Uitslag: 21-25, 19-25, 11-25.

Daalderop kan maar kort genieten van Kerst, zij mag zondag alweer aan de start verschijnen in de Italiaanse competitie. De wedstrijd van De Kruijf gaat zondag niet door, zij hoeft woensdag pas weer in actie te komen in de kwartfinales van de Italiaanse beker.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×