Het Nederlandse beachvolleybalduo De Groot/Boermans heeft zich helaas niet weten te plaatsen voor de finale van de Beach Pro Tour in Doha. In de halve finale verloren ze met 1-2 van Nicolai/Cottafava uit Italië. Vanavond speelt het duo voor brons tegen het Oostenrijkse Ermacora/Pristauz.

Yorick de Groot en Stefan Boermans wonnen gisteren in de round of 16 met 2-0 van het Canadese duo Schachter/Dearing, waarna ze een paar uur later ook de kwartfinale in straight sets wonnen van McHugh/Burnett. Daarmee bereikten ze, net als hun tegenstander, voor het eerst een halve finale van een Beach Pro Tour toernooi. Daar troffen ze vandaag het Italiaanse duo Nicolai/Cottafava. De 33-jarige Nicolai won een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio 2016 en speelt sinds kort samen met de 10 jaar jongere Cottafava.

In de eerste set had De Groot/Boermans de overhand. Het duo maakte twee keer zoveel aanvalspunten als de Italianen, wat ze een ruime voorsprong gaf en uiteindelijk vijf setpunten opleverde. De eerste werd weggespeeld, maar een service van Cottafava buiten de lijnen gaf De Groot en Boermans een 1-0 voorsprong. De Italianen namen een vroege 1-4 voorsprong in de tweede set. Na hun time out scoorde het Nederlandse duo twee punten, maar de 10 daaropvolgende punten ging naar Nicolai/Cottafava. De Italianen hielden het initiatief en sleepten de set met een overtuigende 9-21 binnen.

De Groot/Boermans moest het verlies snel van zich afschudden voor de derde set. Tot 5-5 ging het gelijk op tussen de twee teams, waarna het Italiaanse duo wederom op voorsprong kwam dankzij een reeks van drie punten. De Nederlanders hadden moeite om langs het blok van de ervaren Nicolai te komen. De Italianen behielden hun voorsprong en een blokpunt gaf het duo vier wedstrijdpunten, waarvan ze de tweede verzilverde.

Vanavond om 18.30 uur Nederlandse tijd spelen De Groot en Boermans voor het brons tegen Ermacora/Pristauz uit Oostenrijk.

De Groot/Boermans - Nicolai/Cottafava 1-2 (21-16, 9-21, 11-15)