Van woensdag 14 t/m zondag 18 september vindt het wereldkampioenschap beachvolleybal voor spelers en speelsters onder de 19 jaar plaats in Turkije. Nederland wordt vertegenwoordigd door twee teams: Maren de Jong en Noa Sonneville hebben zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi, Mees Sengers en Quinten Groenewold nemen deel aan de kwalificatie.

Sengers en Groenewold
Mees Sengers en Quinten Groenewold reisden in juli ook al af naar Turkije. Het duo nam toen deel aan het Europees kampioenschap beachvolleybal U20, waar ze op de negende plek eindigde. In het Turkse Dikili spelen ze woensdagmiddag om 13.30 uur een kwalificatiewedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen de Amerikaanse Hurst/Blanchette en Bulgacs O./Teteris uit Letland. Wanneer de Nederlanders het duel winnen, spelen ze om 15.10 uur nog een kwalificatiewedstrijd voor een plek in het hoofdtoernooi.

De Jong en Sonneville
Maren de Jong en Noa Sonneville werden eerder dit jaar in Aalsmeer tot Nederlands Kampioen Beachvolleybal Indoor gekroond. Ook speelde het duo een goed seizoen in de Eredivisie. Ze namen deel aan vier toernooien en wisten het altijd tot de halve finale te schoppen. Twee keer wonnen de talenten van Beach Team Nederland de bronzen medaille, twee keer eindigden ze net naast het podium. Dit seizoen won Sonneville ook al twee medailles op Europese jeugdtoernooien. Met Mila Konink won ze brons op de WEVZA U19 in Portugal én op het EK Beach U18 in Griekenland.

In Turkije zijn de Nederlanders als twintigste geplaatst voor het hoofdtoernooi, dat op vrijdag van start gaat met 32 teams (8 poules met 4 teams). Na de poulewedstrijden zullen de drie beste teams per poule zich plaatsen voor de knock-outfase van het toernooi.