De Nederlandse dames in de tweede poulefase op het DELA Beach Open

De Nederlandse dames in de tweede poulefase op het DELA Beach Open

In de namiddag van dag twee op het DELA Beach Open stonden de tweede poulewedstrijden op het programma. Vijf Nederlandse damesteams kwamen in actie. Zie hier de wedstrijdverslagen.

Piersma/Stubbe, P. – Lehtonen/Ahtiainen (0-2)
Om 16:50 uur stond de tweede poulewedstrijd voor Emma Piersma en Puk Stubbe op het programma. Deze wedstrijd namen ze het op tegen het Finse duo Lehtonen/Ahtiainen. De Finnen begonnen sterk en wisten dan ook de eerste set met 13-21 te winnen. Aan Emma en Puk dus de taak deze achterstand om te buigen in de tweede set. Helaas lukte dit de Nederlandse dames niet en verloren ze ook de tweede set met 13-21. Het DELA Beach Open houdt hier helaas op voor de jonge meiden, maar ze zijn een mooie ervaring rijker. 

Van Driel, E./Schoon – Bocharova/Voronina (1-2)
In de tweede poulewedstrijd namen Emi van Driel en Raïsa Schoon het op tegen Bocharova/Voronina uit Rusland. De eerste set ging gelijk op en er werd veel strijd geleverd. Uiteindelijk waren het Emi en Raïsa die met 23-21 de eerste set wisten binnen te slepen. Ook in de tweede set waren de twee teams aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk waren het de Russen die de winst van de set wisten te pakken. In de derde set gaven de Nederlandse dames alles wat ze konden, maar helaas was het net niet genoeg en werd de set met 18-16 verloren. Emi en Raïsa zijn tevreden met de wedstrijden die ze hebben mogen spelen en weten nu al wat hun volgende doel is; “Uiteindelijk hopen we hier met de top mee te kunnen spelen.” 

Sinnema/Bloem – Kravcenoka/Lece (2-1)
Om 19:20 uur begon de wedstrijd waar Jolien Sinnema en Laura Bloem het opnamen tegen Kravcenoka/Lece uit Letland. Het doel: de nederlaag van vanochtend rechtzetten. In de eerste set was al duidelijk dat het een spannende wedstrijd beloofde te worden. De beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar de Nederlanders wisten met 22-20 de eerste set te winnen. De tweede set was voor de Letten, waardoor er een beslissende set gespeeld moest worden. Tot op het allerlaatste moment bleef het een spannende wedstrijd, maar Jolien en Laura wisten met een minimaal verschil (16-14) de derde set en zo de wedstrijd te winnen. De Nederlandse dames waren na afloop tevreden; “We wilden in elk geval één potje in de poule winnen en dat is gelukt."

Brzostek/Wachowicz – Stubbe, J./van Iersel (0-2)
Joy Stubbe en Marleen van Iersel namen het in de tweede poulewedstrijd op tegen het Poolse team Brzostek/Wachowicz. De Nederlanders begonnen scherp aan de eerste set en wisten deze dan ook met ruimte cijfers (11-21) te winnen. Tijdens de tweede set bleef het Nederlandse duo rustig doorgaan met het pakken van punten en ook deze set werd door Joy en Marleen gewonnen. Na de wedstrijd waren de dames dan ook erg tevreden met hun optreden en ze kijken uit naar de aankomende wedstrijden; “Ons doel is om zoveel mogelijk plezier te maken tijdens het toernooi.” 

Keizer/Meppelink – Strbova/Dubovcova (2-0)
Regerend Europees kampioenen Sanne Keizer en Madelein Meppelink mochten in de tweede poulewedstrijd de strijd aangaan tegen Strbova/Dubovcova uit Slowakije. De Nederlandse dames wisten de eerste set met 21-18 te winnen en ook de tweede set was voor de Nederlanders, ditmaal 21-14. Met twee keer winst was het een topdag voor dit duo en zo hebben ze een plek bij de laatste 16 weten te bemachtigen. Achteraf hadden de dames toch nog gemixte gevoelens over hun optreden tijdens de wedstrijd; “We kunnen nog beter, maar we zijn trots dat we poulewinnaar zijn.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×