Van dinsdag 5 tot en met zondag 10 september vindt in Rotterdam de Betcity Royal Championships Queen & King of the Court Beachvolleybal plaats. Op het Henegouwerplein strijden topteams van over de hele wereld om de felbegeerde titels.

Queen & King of the Court is een Nederlandse innovatie die zes jaar geleden het levenslicht zag en inmiddels een officiële, door CEV en FIVB erkende discipline in het beachvolleybal is. Nu 6 jaar later vindt het eerste mondiale kampioenschap Queen & King of the Court plaats. 120 spelers uit meer dan 25 landen strijden om de wereldtitel. Nederland is goed vertegenwoordigd met topteams als Katja Stam/Raïsa Schoon, Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Yorick de Groot/Leon Luini, die het in eigen land opnemen tegen de Europese kampioenen, wereldkampioenen en Olympisch kampioenen.

Mannen
Naast de Nederlandse topteams, zijn er ook aan voormalige koningen geen gebrek in Rotterdam. Mart Tiisaar uit Estland, de koning van Miami Beach, speelt dit toernooi samen met de Franse Arnaud Gauthier-Rat. Ook de Zweedse David Åhman en Jonatan Hellvig, tweevoudig winnaar van King of the Court (Utrecht 2021, Doha 2022), maken hun opwachting. Bijzonder is de deelname van Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins uit Letland, altijd grote publieksfavorieten tijdens King of the Court toernooien. De twee kondigden afgelopen maand hun beachvolleybalpensioen aan en spelen hun laatste toernooi samen in Rotterdam.

Bekijk hier het speelschema van de heren.

Vrouwen
Dertien voormalige Queens zijn naar Rotterdam gekomen om te strijden om de wereldtitel. Zo ook de Europese kampioenen Queen of the Court: Anastasija Samoilova en Tina Graudina uit Letland, die dit jaar de troon bestegen in Luxemburg. Daarnaast zijn de Queens van Rio 2022, de Braziliaanse Hegeile Almeida dos Santos en Taiana Lima, afgereisd naar Nederland. Ook het Duitse duo Sandra Ittlinger/Karla Borger kroonde zichzelf al eens tot Queens of the Court. Hetzelfde geldt voor Emi van Driel en Brecht Piersma. Namens Nederland nemen ook Katja Stam en Raïsa Schoon deel aan het toernooi.

Bekijk hier het speelschema van de dames.

“Als technisch directeur beachvolleybal ben ik ontzettend blij met de line-up tijdens het Royal Championship Queen & King of the Court. Het geeft onze teams een unieke kans om voor eigen publiek te spelen tegen de wereldtop en dat is een prachtige opmaat naar het WK Beachvolleybal dat in oktober in Mexico plaatsvindt”, aldus Michel Everaert.

Speelschema & livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen via kotc.tv. Voor € 4.99 is het hele toernooi te volgen.

Foto: SetVexy

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn