Debutant Montenegro eerste EK-tegenstander Lange Mannen

Debutant Montenegro eerste EK-tegenstander Lange Mannen

In opmars naar het EK Mannen, dat aanstaande vrijdag in Rotterdam Ahoy begint, stellen we je graag voor aan de tegenstanders in Oranjes poule D. We beginnen, net als de Lange Mannen zelf, met EK-debutant Montenegro.

De nummer 21 (Nederland staat 9e, red.) van de Europese ranglijst debuteert dus op het EK van dit jaar. De ploeg is heel trots op haar kwalificatie en heeft zich dan ook intensief voorbereid op het continentale kampioenschap. “Nu we er eindelijk staan, willen we ook wat laten zien. Nadat we het zwaarste deel, vooral krachttraining, in Pljevlja hadden afgewerkt, richtten we ons in Bijelo Polje vooral op tactiek en techniek”, vertelt buitenaanvaller Marko Vukašinović op de website van Europese bond CEV. “Ons spel is in de laatste weken echt weer verbeterd.”

Oefenen tegen Griekenland
Eind augustus speelden de Montenegrijnen in voorbereiding op hun EK een tweeluik tegen Griekenland. De bedoeling was om daarna ook nog twee keer tegenover Iran te staan, maar dat land zegde kort voor de beoogde data af. Het eerste duel tegen Griekenland in de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica ging met 3-1 naar de Grieken, maar de tweede werd met 3-2 gewonnen door de Balkanezen. “Een hele belangrijke overwinning, omdat het onze laatste wedstrijd voor het EK was en zo’n overwinning geeft natuurlijk vertrouwen. Toch zie ik nog wel ruimte voor verbetering”, evalueerde bondscoach Veljko Bašić de oefenwedstrijden. “Ons verdedigingssysteem is nog niet waar het moet zijn, dus daar focussen we ons in het laatste deel van onze voorbereiding vooral op.”

Bašić hoopt vrijdagavond in Rotterdam Ahoy in ieder geval met veertien topfitte spelers tegenover Oranje te staan. “Dat Igor Kolaković (de Montenegrijnse hoofdcoach van Iran, red.) de laatste twee oefenduels op het laatste moment afzegde was heel jammer, maar ik vertel mijn spelers altijd dat onze focus blijft op ons eigen spel en ons systeem. Ik ben ervan overtuigd dat we ons alleen nog maar meer gaan verbeteren.”

Vrijdag 20.00 uur: Nederland-Montenegro
De Lange Mannen en supporters in Rotterdam zullen vrijdagavond ervaren waar Montenegro nu staat. De EK-tickets gaan hard, dus wil je Oranje tijdens het EK supporten, bestel je kaartjes dan snel via de EK-pagina op deze site. Zaterdag speelt Nederland tegen Oekraïne, zondag volgt de reeds uitverkochte kraker tegen regerend wereldkampioen Polen. Na de rustdag krijgt het EK voor Oranje een vervolg in Amsterdam, waar Estland (dinsdag) en Tsjechië (woensdag) op het Oranje-menu staan. Als de Lange Mannen er in slagen bij de eerste vier in de poule te eindigen, spelen zij zaterdag 21 september één van de twee achtste finales in Omnisport Apeldoorn. De winnaars van die duels volleyballen op maandag in Omnisport om een plek in de halve finales in Slovenië.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×