Met het officieel worden van de olympische ranking van de FIVB in het beachvolleybal is ook het deelnemersveld voor het olympisch kwalificatietoernooi beachvolleybal in Den Haag (23 tot en met 26 juni) definitief. Aanstaande woensdag vindt de loting plaats voor de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final, die geldt als laatste kwalificatiemoment voor de Europese beachvolleyballers. Per sekse doen er zestien landen mee.

De kwalificatie voor de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio 2020 gaat daarmee de laatste fase in. In een eerder stadium waren per sekse de wereldkampioen, een Japans team als thuisland en twee teams die hun ticket via het intercontinentale kwalificatietoernooi bemachtigden al zeker van deelname. Met het officieel worden van de olympische ranking zijn er nog eens vijftien teams zeker van hun plek in Tokio. Via de Continental Cups kunnen nog vijf landen een olympisch startbewijs verkrijgen, een daarvan dus op het strand van Scheveningen.

Twee Nederlandse teams hebben zich via de olympische ranking geplaatst voor de Spelen. Bij de mannen zijn dat Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben zich bij de vrouwen verzekerd van deelname. Brouwer / Meeuwsen is mede door de toernooiwinst in Ostrava als zesde geëindigd op die lijst. Keizer / Meppelink bezet de elfde plaats. De Nevobo heeft beide teams voorgedragen als deelnemers bij NOC*NSF.

CEV Beach Volleyball Continental Cup Final
Per land mogen er maximaal twee teams per sekse meedoen aan de Olympische Spelen. Dat betekent dat landen waarvan al twee teams zich hebben geplaatst via de kwalificatiemomenten hierboven niet meer mee mogen doen aan de Continental Cup Final. Voor de mannen in Europa houdt dat in dat Polen en Italië niet zullen meedoen aan de Continental Cup. Voor hen in de plaats spelen Servië en Estland.

Zie hieronder het volledige deelnemersveld van de mannen. Klik hier om te zien welke teams voor die landen uitkomen.

Deelnemers liggend MEN NED

Bij de vrouwen zijn Zwitserland en Duitsland al verzekerd van twee deelnemende teams. Zij worden vervangen door Cyprus en Estland.

Zie hieronder het volledige deelnemersveld van de vrouwen. Klik hier om te zien welke team voor die landen zullen uitkomen.

Deelnemers liggend WOMEN NE Dpng

De Continental Cup is een landenwedstrijd. Per sekse komen per land twee teams uit. Landen spelen twee wedstrijden tegen elkaar, Team 1 van Land A neemt het op tegen Team 2 van Land B en vice versa. Mocht er na twee wedstrijden een gelijke stand zijn, dan wordt er een golden match gespeeld om de winnaar te bepalen. De coach mag voor die beslissingswedstrijd elk duo samenstellen uit de vier spelers/speelsters die hij of zij ter beschikking heeft.

Woensdag loting
Aanstaande woensdag om 16.30 uur vindt in Den Haag in het Inntel Hotel Marina Beach de loting plaats voor de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final, het olympisch kwalificatietoernooi. Voor Nederland doen bij de mannen Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde mee, zij kwamen net tekort om zich direct via de ranking te kwalificeren. Samen met hen zullen Stefan Boermans en Yorick de Groot vechten voor dat laatste ticket. Bij winst van het OKT gaat het startbewijs naar Varenhorst / Van de Velde.

Bij de vrouwen spelen Marleen Ramond-van Iersel en Pleun Ypma samen met Katja Stam en Raïsa Schoon voor Nederland. Als zij het toernooi winnen wordt er in een onderling duel bepaald welk team naar Tokio mag.

De Continental Cup Final in Den Haag is een zwaar bezet toernooi. Europa is als dominant continent het meest vertegenwoordigd in Tokio. Na de Continental Cup zullen er bij de vrouwen elf Europese teams deelnemen, bij de mannen doen er zelfs dertien Europese duo’s een gooi naar de gouden medaille.

Woensdag komen de Nederlandse teams er dus achter wie zij in de achtste finales zullen treffen. De loting is te volgen via YouTube, Facebook en Instagram.

Koop nu je tickets!
Jij kunt erbij zijn als de Nederlandse teams er alles aan doen om zich te kwalificeren. Koop nu jouw kaarten via onderstaande button! Wees er snel bij, want op = op!

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×