Wereldvolleybalbond FIVB heeft vandaag bekendgemaakt welke 24 landen mogen deelnemen aan het WK Vrouwen 2022, dat in Nederland en Polen wordt gespeeld. Servië, de wereldkampioen van 2018, verdedigt volgend jaar in Nederland haar titel. Het Balkanland zal worden uitgedaagd door Oranje, en alle andere landen uit de wereldtop.

Naast de organisatoren Nederland en Polen is regerend wereldkampioen Servië automatisch verzekerd van deelname aan het WK 2022. Andere landen konden zich plaatsen door als eerste of tweede te eindigen op hun continentale kampioenschap, of via de geschoonde wereldranglijst. Er werden voor het WK 2022 geen aparte kwalificatietoernooien georganiseerd.

Deze week wordt er nog veel meer nieuws bekendgemaakt over het WK 2022, dus houd volleybal.nl in de gaten om op de hoogte te blijven van alle nieuws over dit mega-evenement!

Gekwalificeerde landen:

Organisatoren: Nederland, Polen
Regerend wereldkampioen: Servië
AVC Continental Ranking: China*, Japan*
CAVB Continental Championship 2021: Kameroen, Kenia
CEV Continental Championship 2021: Italië, Turkije**
CSV Continental Championship 2021: Brazilië, Colombia
NORCECA Continental Championship 2021: Dominicaanse Republiek, Puerto Rico
FIVB Senior World Ranking: Verenigde Staten, Rusland (* zie onderstaande update), Duitsland, België, Zuid-Korea, Bulgarije, Canada, Thailand, Argentinië, Tsjechië, Kazachstan

Update 1 maart 2022: FIVB en CEV sluiten Russische en Wit-Russische teams uit van internationale competities

* China en Japan zijn gekwalificeerd via de Aziatische ranglijst, aangezien het Aziatisch kampioenschap dit jaar is geannuleerd vanwege covid-19.

**Turkije eindigde als derde op het EK, maar neemt de plek over van vice-Europees kampioen Servië, dat al was geplaatst als regerend wereldkampioen

Volledige deelnemerslijst:

2022 WWCH Qualified Teams
Foto: Wereldkampioen Servië in 2018 (FIVB)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn