Van 21 t/m 23 augustus vindt het DELA NK Beach plaats in Scheveningen, maar dat is niet het enige toernooi waar dat weekend om de Nederlandse titel gestreden wordt! Op zondag 23 augustus organiseert Sportworx, in samenwerking met de Nevobo, het eerste Nederlands kampioenschap King of the Court. Elk team kan meedoen aan dit bijzondere toernooi, met als hoofdprijs een ticket voor King of the Court in Utrecht.

Hoe werkt het toernooi?
Het NK King of the Court vindt plaats op zondag 23 augustus op het strand van Scheveningen. Nederlands kampioen worden klinkt misschien als iets voor alleen de top van het land, maar dat maakt dit toernooi juist zo speciaal: iedereen die woonachtig is in Nederland kan meedoen, zowel deelnemers van het Summer Beach Volleyball Circuit als teams uit de Nationale Beach Competitie.

Alle ingeschreven teams worden ingedeeld in verschillende poules, waarbij deelnemers uit de Top- en Eredivisie pas later in het toernooi instromen. Vervolgens wordt er de gehele ochtend volgens het normale King of the Court-concept gespeeld: vijf teams per veld, een King’s side en een race tegen de klok. Het team dat aan het einde van eerste de serie de meeste punten heeft, gaat direct door naar de derde serie. Echter, de overgebleven teams vallen niet direct af: zij krijgen nog een herkansing. Als team kom je dus sowieso twee keer in actie. Vallen jij en je maatje na deze twee series af? Ook dan kun je nog verder beachvolleyballen en mag je, indien gewenst, aansluiten bij het middagtoernooi van het Summer Beach Volleyball Circuit. Na uitschakeling kan je je melden bij de organisatie van het Summer Beach Volleyball Circuit en aangeven op welk niveau (hoog/midden/laag) jij en je teamgenoot mee willen spelen.

De overgebleven teams gaan in de middag verder met King of the Court, dit is ook het moment dat de hogere duo’s instromen. Afhankelijk van het aantal ingeschreven teams worden er nog verschillende rondes gespeeld, totdat er vijf teams overblijven voor de grande finale!

In onderstaande afbeelding is het gehele schema te vinden. (Het aantal series is afhankelijk van het aantal inschrijvingen en kan dus nog gewijzigd worden.)

Schema NK versie 4

De prijs: wildcard voor King of the Court in Utrecht
In de finale wordt er gestreden voor de eerste Nederlandse titel King of the Court. Dit is op zichzelf al een mooie prijs, maar daar blijft het niet bij: de winnaars van het toernooi ontvangen een wildcard voor het internationale King of the Court-toernooi dat van 9 t/m 12 september in Utrecht georganiseerd wordt.

Schrijf je snel in en maak kans op een King of the Court-tenue
Trommel snel je beachmaatje op en doe mee! Ieder team kan zich inschrijven, je hebt dus geen rankingpunten nodig.

Bij het inschrijven kan je kiezen uit verschillende opties.

  • Je speelt alleen het NK King of the Court. Deze optie kost €20,- per team. Je speelt hierbij dus minimaal twee rondes. Zodra je uitgeschakeld bent, kan je niet verder beachvolleyballen, maar kan je bij het ‘gewone’ NK Beach gaan kijken.
  • Je speelt het NK King of the Court én het Summer Beach Volleyball Circuit. Deze optie kost op dit moment €32,50 per team, maar dit wordt vanaf zondag 16 augustus de volledige prijs (€40,-). Bij deze keuze krijg je de kans om, als jij bent uitgeschakeld op het NK, ’s middags nog door te spelen bij het Summer Beach Volleyball Circuit.

Speciaal voor alle teams die zich nu al aanmelden, is er een leuke actie! Onder de eerste 50 teams worden er vijf officiële King of the Court-tenues verloot, die jullie tijdens het NK kunnen dragen! Enthousiast geworden? Schrijf je snel in!

Heb jij je al aangemeld voor het SBVC op zondag 23 augustus, maar lijkt het je leuk om mee te doen aan het NK King of the Court? Stuur dan een e-mail naar beachcircuit@nevobo.nl met daarin jullie namen en het niveau waarop jullie ingeschreven staan.

Heb je algemene vragen over het toernooi? Mail naar kenneth@sportworx.nl.

Foto: Set Vexy / Sportworx

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×