Drie Nederlandse beachvolleybalteams hebben zich geplaatst voor de knock-outfase van het Elite 16-toernooi in Parijs. Stam/Schoon, Brouwer/Meeuwsen en Immers/Boermans werden alle drie poulewinnaar en spelen zaterdag de kwartfinale. Luini/Penninga is uitgeschakeld.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen speelden vandaag hun tweede poulewedstrijd tegen Michal Bryl en Bartosz Losiak uit Polen. Het Nederlandse duo kreeg in de derde set vier matchpoints tegen, maar overleefde ze allemaal. Met goed verdedigingswerk en een aanvalspunt van Brouwer kwam Nederland even later op matchpoint, waarna Meeuwsen deze direct verzilverde met een ace: 17-19. Nadat ze ook hun laatste duel tegen de thuisspelende Rémi Bassereau en Julien Lyneel wonnen, was de poulewinst veiliggesteld. In de kwartfinale treffen ze zaterdagmiddag de Spaanse Herrera/Gavira.

Ook Matthew Immers en Stefan Boermans hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het Elite 16-toernooi. Het duo won hun laatste poulewedstrijd in twee sets van de Spaanse Pablo Herrera en Adrián Gavira. De Nederlanders hadden net als Herrera/Gavira en Perusic/Schweinier vijf punten na drie wedstrijden, maar eindigden op basis van hun set- en puntenratio bovenaan de poule. Immers en Boermans staan in de kwartfinale tegenover Nicolai/Cottafava uit Italië.

Katja Stam en Raïsa Schoon verzekerden zich van een plek in de kwartfinale door de Amerikaanse Sarah Sponcil en Terese Cannon in twee sets te verslaan. De Nederlanders eindigden in Poule B net boven Barbara en Carol, het duo waarvan ze hun eerste poulewedstrijd verloren. Zaterdag spelen Stam en Schoon om 13.00 uur tegen de Zwitserse Esmée Böbner en Zoé Vergé-Dépré voor een plekje bij de laatste vier.

Luini/Penninga uitgeschakeld
Leon Luini en Ruben Penninga zijn de poulefase niet doorgekomen. Het duo kwam in de wedstrijd tegen Youssef Krou en Arnaud Gauthier-Rat uit Frankrijk op matchpoint, maar verloor de wedstrijd uiteindelijk met 1-2. Ook in hun laatste duel waren ze na drie sets de verliezende partij. Met 21-15, 23-25 en 15-12 was de nipte overwinning voor Cherif Younousse en Ahmed Tijan uit Qatar.

Uitslagen

Luini/Penninga - Krou/Gauthier-Rat 1-2 (21-16, 21-23, 11-15)
Bryl/Losiak - Brouwer/Meeuwsen 1-2 (19-21, 21-16, 17-19)
Herrera/Gavira - Immers/Boermans 0-2 (18-21, 18-21)
Cherif/Ahmed - Luini/Penninga 2-1 (21-15, 23-25, 15-12)
Sponcil/Cannon - Stam/Schoon 0-2 (19-21, 19-21)
Brouwer/Meeuwsen - Bassereau Rémi/Lyneel 2-0 (21-18, 21-12)

Programma kwartfinales

Dag

Tijd

Teams

Za. 1 oktober

13.00 u

Böbner/Vergé-Dépré, Z. Stam/Schoon (SUI)

Za. 1 oktober

16.00 u

Herrera/Gavira (ESP) - Brouwer/Meeuwsen

Za. 1 oktober

16.00 u

Immers/Boermans -Nicolai/Cottafava (ITA)

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op Volleyballworld.tv. Toegang tot wedstrijden van de Beach Pro Tour is de eerste maand gratis, daarna betaal je € 5.99 per maand voor een abonnement.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×