Na de eerste kwalificatieronde van de dames op het DELA Beach Open hebben maar liefst drie van de vier Nederlandse teams zich geplaatst voor de volgende ronde! Lees hier de wedstrijdverslagen.

Placette / Richard – Piersma / P. Stubbe (1-2)
Op de eerste dag van het DELA Beach Open, kwamen direct vier Nederlandse damesteams in actie. Piersma / P. Stubbe speelden hun eerste kwalificatiewedstrijd tegen Placette / Richard uit Frankrijk. Het begin ging relatief gelijk op, maar nadat de Nederlandse dames wat slimmer gingen spelen wonnen ze de eerste set met 17-21. De tweede set kwamen ze vrij snel op voorsprong, maar het lukte het Franse team om terug te komen en de set naar zich toe te slepen. De derde set was bijzonder spannend. Placette / Richard kwamen op 14-11 voorsprong en hadden drie matchpoints. Toch wisten Piersma / P. Stubbe deze weg te spelen, waarna ze de wedstrijd beslisten met 14-16. 1-2 winst en op naar de volgende ronde! Om 16.20 uur wacht tegenstander Friedl Fr. / Pfeffer uit Oostenrijk. Het doel van Piersma en Stubbe is het hoofdtoernooi halen, dus er wacht een spannende tweede kwalificatiewedstrijd. Bij winst is het hoofdtoernooi binnen.

Van Driel / Schoon – Zuccarelli / Traballi (2-1)
De tweede wedstrijd was voor van Driel / Schoon tegen de Italiaanse Zuccarelli / Traballi. De dames hebben zich voorbereid door het NK Indoor te spelen, gevolgd door een trainingsstage in Limburg. Voor het DELA Beach Open hadden zij vooral als doel hun eigen niveau te halen en zich te meten met de rest van de wereld. In hun eerste kwalificatiewedstrijden hadden ze drie sets nodig om hun tegenstander te verslaan. De eerste set was in het voordeel van het Italiaanse team en werd 26-28. Maar de Nederlanders wisten zich te herpakken en gingen dapper door. De tweede set werd 21-16 en bij de derde en tevens beslissende set stond er uiteindelijk 15-9 op het scorebord. Een mooie 2-1 winst na een moeilijke en zware wedstrijd.

Brzostek / Wachowicz – Driessen / Van Esch (2-0)
Voor Driessen / van Esch was het het eerste toernooi in deze teamsamenstelling en direct het debuut voor Sarah van Esch in de World Tour. Tegenstander Brzostek / Wachowicz uit Polen gaf veel service-druk, waardoor de Nederlanders het erg moeilijk hadden. De eerste set werd 21-13 en helaas werd ook de tweede set verloren. Na de wedstrijden waren Driessen / van Esch een beetje teleurgesteld, maar ook trots op hun optreden in het DELA Beach Open; “De atmosfeer is hier top en het was leuk om samen te spelen!”

Ypma / Wouters – Hjortland / Kjølberg (2-1)
De laatste wedstrijd van de eerste kwalificatieronde was voor Ypma / Wouters tegen de Noorse Hjortland / Kjølberg. De eerste set was moeizaam voor het Nederlandse team en werd verloren met 21-18. Daarna zeiden de Nederlanders tegen elkaar “no way dat we deze set gaan verliezen!”. En dat lukte! De dames begonnen sterker te spelen en wonnen de tweede set met 21-14. De beslissende set was ook in het voordeel van de thuisploeg. Met 15-6 werd de winst binnen gesleept.