De competitie zit er bijna op. Met nog maar een paar speelrondes op het programma, hebben verschillende teams door heel het land het kampioenschap al veiliggesteld. Een aantal bijzondere prestaties lees je in onderstaand artikel!

Een perfecte reeks in de jeugdcompetitie
Bijzondere vermelding verdient de prestatie van twee B-jeugdteams, die een perfect parcours aflegden op weg naar hun kampioenschap. Smit Compleet Buiten / DIOS MB 1 uit Oldemarkt en Bladel MB 1 lieten geen enkele set aan hun tegenstanders. Ook in de C-jeugd waren er bijzondere prestaties. Zo stonden Prima Donna Kaas Huizen MC 1, het Nijmeegse team Pegasus MC 1 en Sudosa-Desto MC 6 uit Assen elk slechts één set af in hun triomfantelijke seizoen.

Op naar de 100 punten!
Een aantal seniorenteams hebben zichzelf overtroffen door in 19 of 20 wedstrijden 90 of meer punten te behalen: Lotus'83 DS 1 uit 's-Heerenbroek (97 punten), Dinto DS 7 uit Warmenhuizen (95 punten), Bevoc DS 2 uit Benschop (94 punten) en VV Amsterdam HS 2 (93 punten), Marvo 76 DS 1 uit Mariënvelde (91 punten), VC Kessel DS 2 (90 punten). Met nog een aantal wedstrijden in het vooruitzicht kunnen een aantal teams de magische grens van 100 punten nog aantikken.

Het seniorenteam met de meeste punten in verhouding tot gespeelde wedstrijden is het Amsterdam UvO DS 1, met 83 punten uit 17 gespeelde wedstrijden. Een gemiddelde van 4.88 punten per wedstrijd.

Kampioen met nog vier duels in het vooruitzicht
VC WIK Groot-Ammers DS 3 stapte over van de Masterklasse naar de Promotieklasse B en won al hun wedstrijden tot nu toe. Met slechts drie verloren sets en nog vier wedstrijden op het programma, heeft het team een indrukwekkende voorsprong van 25 punten opgebouwd ten opzichte van de nummer 2. Ook bij heren is er in Promotieklasse C een team dat met nog vier wedstrijden op het programma al zeker is van het kampioenschap: AVV Keistad HS 2 staat 20 punten los van de nummer 2, die bovendien een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Nationale kampioenen gekroond
Op het nationale toneel zijn drie teams reeds gekroond als kampioenen: Dros-Alterno HS 1 uit Apeldoorn, VCN DS 3 uit Capelle aan den IJssel, en het Groningse Oranje Nassau DS 1 hebben ieder hun divisie gedomineerd. In het zitvolleybal zijn de teams van V.a.s. F.D.S. XZ 2 en Zaanstad XZ 2 de onbetwiste kampioenen van dit seizoen.

Felicitaties aan alle teams die het kampioenschap hebben gewonnen! We wensen alle teams die nog in de race zijn voor het kampioenschap veel succes én plezier in de laatste speelrondes.

Foto: Pim Waslander | VCN DS 3

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn