EK Podcast 6: “Koffers pakken en naar Milaan”

EK Podcast 6: “Koffers pakken en naar Milaan”

In de laatste podcast van het EK spreken olympisch kampioen baanwielrennen Elis Ligtlee, aanvoerder van de Lange Mannen Nimir Abdelaziz, toernooidirecteur Bas van de Goor over de uitschakeling van Nederland op het EK. "De ervaring met grote wedstrijden bij Duitsland gaf de doorslag."

Oud-international Robert Horstink opent scherp aan tafel bij Mark Snijders en Ralph Tip. "Niet echt een wedstrijd geweest, niveauverschil te groot." 

Aanvoerder Nimir Abdelaziz is in de laatste podcast ook aangeschoven en praat van begin tot eind mee. "De eerste twee sets willen we te graag. Vanaf derde set de goede energie. De Duitsers werden steeds minder, maar hun spelverdeler heeft ons op midden kapot gespeeld." 

Hij vervolgt: "We hebben het aan onszelf te danken dat we de vijfde set er niet uit slepen. Wij namen in de eerste twee sets de druk bij hen weg omdat wij te veel fouten maakten. We blijven te veel in onze fouten hangen in plaats van dat we samen het oppakken." 

"Het begint er mee dat je zelf je zaakjes op orde hebt. Dan pas kun je samen de volgende stap zetten. Grootste les van dit toernooi: dat we er dicht bij zitten, maar toch nog ver weg", besluit de topscorer van de wedstrijd met 29 punten.

Toernooidirecteur Bas van de Goor benadrukt dat de ervaring met grote wedstrijden bij Duitsland de doorslag gaf. "Ik vond het begin een beetje mat. Toen eind derde set de sfeer los kwam was iedereen er weer bij. Maar de Duitsers konden nog weer een tandje bijschakelen. Als Nimir er niet was geweest was het 3-0 geworden."

Baanwielrenster Elis Ligtlee heeft heel wat uren doorgebracht in de hal van Omnisport Apeldoorn, zij behaalde in 2013 goud op het EK op het onderdeel Keirin. In Rio won ze in 2016 het Olympisch goud. Het was voor haar een heel andere ervaring zaterdagmiddag in Apeldoorn. "Heel mooi sfeertje hier. Heel anders dan bij baanwielrennen."

Beluister de zesde en laatste podcast hieronder.

Spotify: https://open.spotify.com/episo...

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×