Een krappe tien maanden hebben we erop moeten wachten, maar vanaf midden juni mogen Nederlands beste beachvolleyballers het weer tegen elkaar op gaan nemen in de mooiste steden van ons land. De Eredivisie Beach tour is terug en competitiever dan ooit tevoren. Komt dat zien!

Op 12 en 13 september 2020 prijkte het prachtige King of the Court-stadion op het Jaarbeursplein in Utrecht als decor voor de laatste Eredivisie Beach van dat seizoen. In een eredivisieseizoen waarin zij heer en meester waren mochten Yorick de Groot en Stefan Boermans de felbegeerde bokaal nog één keer omhooghouden. Ook Raïsa Schoon en Katja Stam kroonden zich in Utrecht nogmaals tot de besten.

Het was de afsluiting van een toch ietwat vreemd seizoen waarin, of je nu wilde of niet, het coronavirus een groot aandeel had. Dat zal dit jaar niet anders zijn, het virus is immers nog niet weg. Wel zal het dankzij de innovatieve ideeën van organisator Sportworx weer mogelijk worden om de toernooien in het centrum van een stad te bekijken. Geheel in de stijl zoals je die van ons gewend bent en misschien nog wel belangrijker: coronaproof.

Het belooft een fantastisch seizoen te worden waarin vertrouwde locaties terugkomen, maar zich ook nieuwe mooie locaties voordoen. En de eerste? Daar hoeven we niet lang meer op te wachten. Op 19 en 20 juni staat good old Zutphen namelijk op het programma. Weliswaar niet op de Groenmarkt, maar op het mooie Beach Center worden we getrakteerd op mooi beachvolleybal.

De maand juli is vervolgens booming voor de liefhebber. Na een kleine pauze van twee weken komt de tour op 3 en 4 juli weer bij elkaar in ‘het hartsie’ van het land. In Utrecht op het Lucas Bolwerk wordt ronde twee van de Eredivisie Beach gespeeld. Een week later op 10 en 11 juli is het Gemeenteplein in ‘Hearrenfean ‘getuige van Nederlands beste beachvolleyballers. Dan is het op 17 en 18 Juli tijd voor NK nummer 1 van deze zomer, namelijk het NK King Of The Court. Op het Kasteelplein in Breda wordt in dat weekend gestreden, in deze innovatieve en spectaculaire vorm van beachvolleybal, om de Nederlandse titels. Het beste vrouwen- en mannenkoppel zal 18 juli letterlijk worden gekroond tot Nederlands kampioen King Of The Court. We completeren de beachvolleybalmaand juli tot slot met een Eredivisietoernooi in Zaanstad (24 & 25 juli) en nieuwkomer Tilburg (31 juli & 1 augustus).

In augustus sluiten we de tour af met nog twee knallers van speelsteden. Op 7 & 8 augustus wordt er gespeeld in Groningen en op 14 & 15 augustus in Almelo. Beide toernooien zullen in het centrum worden gehouden. Tot slot is de apotheose van een lang beachvolleybalseizoen traditiegetrouw op het strand van Scheveningen. De definitieve datum voor het NK beachvolleybal is nog nader te bepalen en krijgen jullie zo snel mogelijk van ons te horen.

Kortom: het belooft weer een mooie zomer te worden vol beachvolleybalspektakel. Houd voor informatie over bijvoorbeeld het bezoek van deze evenementen onze website en socials goed in de gaten. Gegeven is in ieder geval dat elk evenement deze zomer weer toegankelijk wordt voor publiek. De vormgeving daarvan verschilt per speelstad. Wij komen hierover op korte termijn per speelstad bij jullie terug. Tot snel op het zand!

Kijk voor meer informatie op Eredivisiebeach.nl.

Kalender visual rechthoek liggend
Foto: Sportworx / Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×