Hier vind je de meestgestelde vragen over de Nationale Beach Competitie!

Hieronder hebben we een FAQ voor je opgesteld om antwoord te geven op de meestgestelde vragen rondom de Nationale Beach Competitie. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Henk Steeghs (Competitieleider Nationale Beach Competitie van de Nevobo) via beach@nevobo.nl. Hij helpt je graag verder.

Kalender zomer 2024
De kalender vind je nu in de nieuwe Mijn Beachvolleybal app en de Toernooifinder. Schrijf je snel in!

De Nationale Beach Competitie is dé beachvolleybalcompetitie van Nederland op hoog niveau! De beachvolleyballers die deelnemen aan de competitie spelen op derde divisie tot en met Eredivisieniveau. Iedereen kan deelnemen op derde divisieniveau, maar om deel te nemen aan de competitie op tweede divisie- tot en met Eredivisieniveau moet je eerst voldoende punten hebben behaald.

Op basis van rankingpunten worden beachkoppels ingedeeld op de niveaus. De hoogste 12 komen uit in de Eredivisie Beach, de volgende 8 spelen Topdivisie, de daaropvolgende 16 beachkoppels spelen eerste divisie en de laatste 16 koppels spelen tweede divisie.

Ga de uitdaging aan!
Nog geen punten behaald en lijkt het je leuk om deel te nemen aan de Nationale Beach Competitie? Check het totale aanbod in de Toernooifinder of in de nieuwe Mijn Beachvolleybal app en schrijf je in!

Voor de Eredivisie tot en met de tweede divisie word je ingedeeld op basis van je behaalde rankingpunten. De toelating van jouw inschrijving voor Eredivisie tot en met tweede divisie niveau gebeurt op basis van 'seeding'. Wil je meer weten over 'seeding'? Bekijk dan pagina 4 van Leidraad 3.7 Beachvolleybal competitie. Teams zonder of met te weinig rankingpunten worden altijd ingedeeld in de derde divisie. Wil je deelnemen aan de Nationale Beach Competitie? Ga dan naar onze Toernooifinder of download de Mijn Beachvolleybal app voor het complete aanbod.

Het complete aanbod waarvoor jij je kunt inschrijven is te vinden in onze Mijn Beachvolleybal app en in de Toernoofinder. Heb jij of je beachvolleybalpartner nog geen Mijn Volleybal-account? Maak deze dan snel aan. Ook moet je lid zijn van de Nevobo. Nog geen lid? Vraag dan via deze link je lidmaatschap aan.

Dit verschilt per niveau:

Eredivisie t/m tweede divisie
Maandag 12.00 uur voordat het speelweekend plaatsvindt.

Derde divisie
Donderdag 12.00 uur voordat het speelweekend plaatsvindt.

Schrijf je snel in via de Mijn Beachvolleybal app! Heb je de app nog niet geïnstalleerd? Lees dan meer en download de app!

Om je in te schrijven heb je een lidmaatschap van de Nevobo nodig en een Mijn Volleybal-account. Ben je nog geen lid van de Nevobo? Vraag dan eerst je lidmaatschap aan voordat je een Mijn Volleybal-account aanmaakt. Je ontvangt dan een relatiecode die je nodig hebt voor je Mijn Volleybal-account. Ben je al lid van de Nevobo, maar heb je nog geen Mijn Volleybal-account? Vraag deze dan hier aan.

Om je in te kunnen schrijven voor de Nationale Beach Competitie is een lidmaatschap, naast een Mijn Volleybal-account, vereist. Jouw lidmaatschap vraag je aan door het online aanvraagformulier van de Nevobo in te vullen. Wil je deelnemen aan een toernooi, maar ben je nog geen lid? Wij proberen je lidmaatschap binnen 3 werkdagen te verwerken. Houd dus rekening met de verschillende deadlines:

Eredivisie t/m tweede divisie
Maandag 12.00 uur voordat het speelweekend plaatsvindt.

Derde divisie
Donderdag 12.00 uur voordat het speelweekend plaatsvindt.

Nadat wij het aanvraagformulier hebben ontvangen gaan wij voor je aan de slag. Zodra we jouw aanvraag hebben verwerkt, ontvang je van ons een bevestiging met jouw relatiecode. Heb je nog geen Mijn Volleybal-account? Koppel dan direct jouw nieuwe code in het registratieproces van Mijn Volleybal.

Nu is het tijd om je in te schrijven! Ook kun jij je heel gemakkelijk inschrijven via de Mijn Beachvolleybal app! Download deze nu.

Het komt geregeld voor dat volleyballers zich uitschrijven bij een zaalvolleybalvereniging aan het einde van het indoorseizoen en vervolgens starten in september bij een nieuwe vereniging. Dit betekent dat er mogelijk geen lidmaatschap aanwezig is voor de tussenliggende periode, omdat de nieuwe vereniging deze nog niet heeft aangevraagd. Wil je beachvolleyballen en doet deze situatie zich voor? Vraag dan zelf tijdig een individueel lidmaatschap aan.

Mocht je vragen hebben over een lidmaatschap van de Nevobo, stuur dan een e-mail naar ledenadministratie@nevobo.nl. Ook kun je voor algemene vragen met betrekking tot beachvolleybal en jouw lidmaatschap terecht bij beach@nevobo.nl.

Per speelweek (donderdag t/m woensdag) kan één toernooi gespeeld worden, maar er kan inschreven worden voor meerdere toernooien. Omdat het team uiteindelijk voor maar één toernooi ingedeeld wordt, hoeft er maar één keer inschrijfgeld betaald te worden. Je kunt je inschrijven via onze Toernooifinder.

Deelnemen aan één van onze andere toerooien?
Als je in één speelweek hebt of gaat deelnemen aan de Nationale Beach Competitie, dan mag je ook nog deelnemen aan een toernooi van het Junior Beach Circuit en/of Summer Beach Volleyball Circuit.

Teams in de Ere- en Topdivisie kunnen geen voorkeur aangeven, maar worden ingedeeld op basis van hun rankingpunten.

Website Volleybal.nl
Teams in de eerste tot en met derde divisie kunnen tijdens het inschrijfproces hun voorkeursdag opgeven. Nadat de inschrijving is voltooid, kun jij je voorkeur nog wijzigen via je ‘Persoonlijke Programma’ in jouw Mijn Beachvolleybal-omgeving. In de eerste en tweede divisie kan een voorkeur opgegeven én gewijzigd worden tot uiterlijk maandag 12.00 uur. In de derde divisie ligt de deadline op donderdag 12.00 uur.

Mijn Beachvolleybal app
Als jij je inschrijft in de Mijn Beachvolleybal app kun je direct je voorkeur opgeven. Als je inschrijving is afgerond kun je jouw voorkeur enkel wijzigen in jouw persoonlijk programma op volleybal.nl. Zie hierboven.

Aan het opgeven van een voorkeur kunnen géén rechten worden ontleend!

Teams kunnen in het systeem geen spelerswissel doorvoeren. In Eredivisie tot en met de tweede divisie kan tot maandag 12.00 uur een spelerswissel doorgevoerd worden door zelf het team uit te schrijven en vervolgens een nieuw team in te schrijven. Voor de derde divisie ligt de deadline op donderdag 12.00 uur. Het betaalde inschrijfgeld voor het uitgeschreven team wordt binnen 2 weken uur automatisch teruggestort. Voor het nieuw ingeschreven team dient uiteraard inschrijfgeld betaald te worden.

Voor deadline uitschrijven-spelerswissel
Tussen maandag 12.00 en donderdag 15.00 uur kan een spelerswissel aangevraagd worden door een e-mail te sturen naar beach@nevobo.nl. De vervangende speler mag in dat weekend nog niet ingedeeld zijn en het aantal rankingpunten van het nieuwe team dient hoger te zijn dan seeding 1 op het naast lagere niveau.

Het team wordt nooit in een hogere klasse ingedeeld.
Bij akkoord zal de seeding en wedstrijdschema aangepast worden.

Na deadline uitschrijven-spelerswissel
Na donderdag 15.00 uur dient een spelerswissel aangevraagd te worden bij de Wedstrijdleider. Ook hier geldt dat de vervangende speler in dat weekend nog niet ingedeeld mag zijn en het aantal rankingpunten van het nieuwe team dient hoger te zijn dan seeding 1 op het naast lagere niveau.

Bij akkoord zal de seeding en wedstrijdschema niet meer aangepast worden.

Als de Wedstrijdleider akkoord gaat, dan dient de speler de spelerswissel te bevestigen door een e-mail te sturen naar beach@nevobo.nl.

De reden van een spelerswissel hoeft niet aangegeven te worden.

Voor alle niveaus is het tot donderdag 15.00 uur mogelijk om het ingedeelde team uit te schrijven voor het desbetreffende toernooi. Een van beide spelers kan dit doen via het 'Persoonlijk Programma' in de Mijn Beachvolleybal-omgeving op volleybal.nl (binnen jouw 'Persoonlijk Programma' heb je de mogelijkheid om te kiezen voor 'Bekijk volledig programma', hier vind je ook de mogelijkheid 'uitschrijven'), maar dit kan ook heel gemakkelijk gedaan worden in de Mijn Beachvolleybal app via Mijn programma of via de slider op de overzichtspagina. Klik hiervoor op jouw inschrijving om vervolgens de mogelijkheid tot uitschrijven te zien.

Het betaalde inschrijfgeld voor het uitgeschreven team wordt binnen 2 weken automatisch teruggestort.

Na donderdag 15.00 uur is het niet meer mogelijk een ingedeeld team uit te schrijven. Als een team niet meer kan deelnemen en je wilt dit doorgeven na donderdag 15.00 uur, dan dient het team afgemeld te worden bij de betreffende wedstrijdleider van het toernooi. Ga naar het betreffende toernooi in jouw persoonlijke omgeving en bekijk de contactgegevens bij Toernooi informatie.

Bij een afmelding na donderdag 15.00 uur wordt het inschrijfgeld niet teruggestort!

Ga hiervoor naar Mijn Nevobo. Hiervoor gebruik je dezelfde gegevens als voor Mijn Beachvolleybal. Vervolgens onderneem je de volgende stappen:

  1. Log in op Mijn Nevobo
  2. Klik op 'Mijn gegevens'
  3. Onder 'Adresgegevens' zie je 'Financieel' staan. Klik hierop en klik vervolgens op 'Facturen'

Hier zie je jouw financiële historie. Wil je meer details zien? Klik dan op het vergrootglas om meer inzage te krijgen in jouw (terug)betalingen.

De indeling vind je bij het toernooionderdeel waaraan jij deelneemt. Indeling vindt plaats op basis van seeding. Hieronder zie je wanneer deze gepubliceerd worden:

  • De concept indeling voor de Eredivisie t/m tweede divisie wordt op maandag na 12.00 uur gepubliceerd
  • De definitieve indeling voor de Eredivisie t/m derde divisie wordt op donderdag na 15.00 uur gepubliceerd

Wil je meer weten over 'seeding'? Bekijk dan pagina 4 van Leidraad 3.7 Beachvolleybal competitie. Je kunt je seeding raadplegen in de Toernooifinder van het betreffende toernooi nadat de indeling is opgemaakt en in jouw Mijn Beachvolleybal-omgeving.

De ranking vind je op deze pagina. Ook vind je de ranking in de Mijn Beachvolleybal app bij Rankings. Succes met het verzamelen van de punten!

Per dit seizoen is de rankingpuntensystematiek aangepast. Voor de bepaling van de ranking gelden de beste vier resultaten van de laatste acht toernooien binnen een periode van 365 dagen. Deze rankingpunten bepalen de indeling, ofwel seeding, voor de Nationale Beach Competitie.

Ranking voor plaatsing NK Senioren
Voor de bepaling van de indeling, ofwel seeding, voor deelname aan het NK Senioren indoor én outdoor, worden de resultaten van de beste vier toernooien sinds het vorige NK Senioren bij elkaar opgeteld.

Ja, dat kan. Je hebt op twee manieren de mogelijkheid om in het bezit te komen van een wildcard. De wildcard kan toegewezen worden door de promotor van een toernooi en je hebt de mogelijkheid om een wildcard aan te vragen bij de Nevobo. Op deze pagina vind je meer informatie.

Als het slecht weer is, kan het voorkomen dat we het toernooi moeten afgelasten. In ons weerprotocol vertellen we je meer over de stappen die wij ondernemen.

Ga naar de website van het strand of gemeente om de lokale regelgeving hieromtrent te lezen.