Hier vind je de meestgestelde vragen over de Nationale Beach Competitie!

UPDATE coronavirus voor Belgische beachvolleyballers
Wegens het aangescherpte reisadvies mogen wij helaas géén bezoekers toelaten vanuit de provincie Antwerpen. Uiteraard krijgen de beachvolleyballers die zich hebben ingeschreven, maar hierdoor niet kunnen komen, hun inschrijfgelden retour gestort. Zij worden per e-mail op de hoogte gebracht voor de verdere afwikkeling.

Beachvolleyballers die uit een andere Belgische provincie komen zijn op dit moment welkom in Scheveningen. Hierbij gelden uiteraard wel de gebruikelijke coronarichtlijnen.

Hieronder hebben we een FAQ voor je opgesteld om antwoord te geven op de meestgestelde vragen rondom de Nationale Beach Competitie. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Henk Steeghs (Competitieleider Nationale Beach Competitie van de Nevobo) via beach@nevobo.nl. Hij helpt je graag verder.

Coronavirus - regels Nationale Beach Competitie
Tijdens deze zomer zijn er een aantal extra zaken om rekening mee te houden. Hieronder in het kort welke zaken dit zijn:

 • Alle deelnemers worden om uiterlijk 08.30 uur verwacht.
 • Toernooien beginnen dit jaar stipt om 09.00 uur.
 • Iedere deelnemer dient een (beach)tentje mee te nemen, zodat bij regen ook de 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Uiteraard geldt hiervoor, wanneer je niet uit hetzelfde gezin komt, dat je beide een (beach)tentje dient mee te nemen. Daarbij heb je ook een droge plek voor je tas, want deze ruimte kunnen wij je helaas niet bieden op locatie.
 • Een ieder zorgt voor eigen ontsmettingsmiddel.
 • Ieder team draagt zorg voor een eigen beachvolleybal.
 • Volg de aanwijzingen op die door de aanwezige begeleiding worden gegeven.

De Nationale Beach Competitie is dé beachvolleybalcompetitie van Nederland op hoog niveau! De beachvolleyballers die deelnemen aan de competitie spelen op derde divisie tot en met Eredivisieniveau. Iedereen kan deelnemen op derde divisieniveau, maar om deel te nemen aan de competitie op tweede divisie- tot en met Eredivisieniveau moet je eerst voldoende punten hebben behaald.

Op basis van rankingpunten worden beachkoppels ingedeeld op de niveaus. De hoogste 12 komen uit in de DELA Eredivisie, de volgende 8 spelen Topdivisie, de daaropvolgende 16 beachkoppels spelen eerste divisie en de laatste 16 koppels spelen tweede divisie.

Ga de uitdaging aan!
Nog geen punten behaald en lijkt het je leuk om deel te nemen aan de Nationale Beach Competitie? Schrijf je dan snel in! Ga jij de uitdaging aan?

Voor de Eredivisie tot en met de tweede divisie word je ingedeeld op basis van je behaalde rankingpunten. De toelating van jouw inschrijving voor Eredivisie tot en met tweede divisie niveau gebeurt op basis van 'seeding'. Wil je meer weten over 'seeding'? Bekijk dan pagina 4 van Leidraad 3.7 Beachvolleybal competitie. Teams zonder of met te weinig rankingpunten worden altijd ingedeeld in de derde divisie. Wil je deelnemen aan de Nationale Beach Competitie? Ga dan naar onze Toernooifinder.

De Nationale Beach Competitie-kalender is een overzicht met alle locaties en data, inclusief onderscheid in niveau. Je vindt de kalender hier. Om je in te schrijven voor één van de edities, ga je naar onze Toernooifinder. Heb jij of je beachvolleybalpartner nog geen Mijn Volleybal-account? Maak deze dan snel aan. Ook moet je lid zijn van de Nevobo. Nog geen lid? Vraag dan via deze link je lidmaatschap aan.

Dit verschilt per niveau:

DELA Eredivisie t/m 2e divisie
Maandag 12.00 uur voordat het speelweekend plaatsvindt.

Derde divisie
Donderdag 12.00 uur voordat het speelweekend plaatsvindt.

Om je in te schrijven heb je een lidmaatschap van de Nevobo nodig en een Mijn Volleybal-account. Ben je nog geen lid van de Nevobo? Vraag dan eerst je lidmaatschap aan, voordat je een Mijn Volleybal-account aanmaakt. Je ontvangt dan een relatiecode die je nodig hebt voor je Mijn Volleybal-account. Ben je al lid van de Nevobo, maar heb je nog geen Mijn Volleybal-account? Vraag deze dan hier aan.

Teams in de Ere- en Topdivisie kunnen geen voorkeur aangeven, maar worden ingedeeld op basis van hun rankingpunten.

Teams in de eerste tot en met derde divisie kunnen tijdens het inschrijfproces hun voorkeursdag opgeven. Nadat de inschrijving is voltooid, kun jij je voorkeur nog wijzigen via je ‘Persoonlijke Programma’ in jouw Mijn Beachvolleybal-omgeving. In de eerste en tweede divisie kan een voorkeur opgegeven én gewijzigd worden tot uiterlijk maandag 12.00 uur. In de derde divisie ligt de deadline op donderdag 12.00 uur.

Aan het opgeven van een voorkeur kunnen géén rechten worden ontleend!

Per speelweek (donderdag t/m woensdag) kan één toernooi gespeeld worden, maar er kan inschreven worden voor meerdere toernooien. Omdat het team uiteindelijk voor maar één toernooi ingedeeld wordt, hoeft er maar één keer inschrijfgeld betaald te worden. Je kunt je inschrijven via onze Toernooifinder.

Deelnemen aan één van onze andere toerooien?
Als je in één speelweek hebt of gaat deelnemen aan de Nationale Beach Competitie, dan mag je ook nog deelnemen aan een toernooi van het Junior Beach Circuit en/of Summer Beach Volleyball Circuit.

Teams kunnen in het systeem geen spelerswissel doorvoeren. In Eredivisie tot en met de tweede divisie kan tot maandag 12.00 uur een spelerswissel doorgevoerd worden door zelf het team uit te schrijven en vervolgens een nieuw team in te schrijven. Voor de derde divisie ligt de deadline op donderdag 12.00 uur. Het betaalde inschrijfgeld voor het uitgeschreven team wordt binnen 2 weken uur automatisch teruggestort. Voor het nieuw ingeschreven team dient uiteraard inschrijfgeld betaald te worden.

Tussen maandag 12.00 en donderdag 15.00 uur kan een spelerswissel aangevraagd worden door een e-mail te sturen naar beach@nevobo.nl. De vervangende speler mag in dat weekend nog niet ingedeeld zijn en het aantal rankingpunten van het nieuwe team dient hoger te zijn dan seeding 1 op het naast lagere niveau.

De reden van een spelerswissel hoeft niet aangegeven te worden.

Voor alle niveaus is het tot donderdag 15.00 uur mogelijk om het ingedeelde team uit te schrijven voor het desbetreffende toernooi. Een van beide spelers kan dit doen via het 'Persoonlijk Programma' in de Mijn Beachvolleybal-omgeving. Het betaalde inschrijfgeld voor het uitgeschreven team wordt binnen 2 weken automatisch teruggestort.

Na donderdag 15.00 uur is het niet meer mogelijk een ingedeeld team uit te schrijven. Als een team niet meer kan deelnemen en je wilt dit doorgeven na donderdag 15.00 uur, dan dient het team afgemeld te worden bij de betreffende wedstrijdleider van het toernooi. Ga naar het betreffende toernooi in jouw persoonlijke omgeving en bekijk de contactgegevens bij Toernooi informatie.

Bij een afmelding na donderdag 15.00 uur wordt het inschrijfgeld niet teruggestort!

Ga hiervoor naar Mijn Nevobo. Hiervoor gebruik je dezelfde gegevens als voor Mijn Beachvolleybal. Vervolgens onderneem je de volgende stappen:

 1. Log in op Mijn Nevobo
 2. Klik op 'Mijn gegevens'
 3. Onder 'Adresgegevens' zie je 'Financieel' staan. Klik hierop en klik vervolgens op 'Facturen'

Hier zie je jouw financiële historie. Wil je meer details zien? Klik dan op het vergrootglas om meer inzage te krijgen in jouw (terug)betalingen.

Door op specificatie te klikken zie je ook jouw seeding-status.

De indeling vind je bij het toernooionderdeel waaraan jij deelneemt. Indeling vindt plaats op basis van seeding. Hieronder zie je wanneer deze gepubliceerd worden:

 • De concept indeling voor de Eredivisie t/m tweede divisie wordt op maandag na 12.00 uur gepubliceerd
 • De definitieve indeling voor de Eredivisie t/m derde divisie wordt op donderdag na 15.00 uur gepubliceerd

Wil je meer weten over 'seeding'? Bekijk dan pagina 4 van Leidraad 3.7 Beachvolleybal competitie. Je kunt je seeding raadplegen in de Toernooifinder van het betreffende toernooi nadat de indeling is opgemaakt en in jouw Mijn Beachvolleybal-omgeving.

De ranking vind je op deze pagina. Succes met het verzamelen van de punten!

Ja, dat kan. Je hebt op twee manieren de mogelijkheid om in het bezit te komen van een wildcard. De wildcard kan toegewezen worden door de promotor van een toernooi en je hebt de mogelijkheid om een wildcard aan te vragen bij de Nevobo. Op deze pagina vind je meer informatie.

Als het slecht weer is, kan het voorkomen dat we het toernooi moeten afgelasten. In ons weerprotocol vertellen we je meer over de stappen die wij ondernemen.

Ga naar de website van het strand of gemeente om de lokale regelgeving hieromtrent te lezen.

Updates

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×