De laatste wedstrijd die in de Eredivisie werd gespeeld, was het treffen tussen FAST en Regio Zwolle bij de dames. Corona gooide roet in het eten en de Eredivisies moesten stilgelegd worden. Nu, ruim zeven maanden later, gaat de competitie op het hoogste niveau in Nederland weer van start. Helaas niet met de geplande tien wedstrijden, maar met vier, omdat Covid-19 nog steeds alom aanwezig is.

Eredivisie Volleybal Heren
Bij de mannen staan er voor komend weekend nog maar een wedstrijd op het programma. Zo valt Talent Team Papendal – VoCASA uit, omdat de mannen van Jong Oranje na terugkomst uit Tsjechië tien dagen thuis in quarantaine moesten. Zij speelden afgelopen zondag nog in de wedstrijd om de vijfde plaats waarin werd verloren van Frankrijk in vijf sets. In de selectie van Jong Oranje zaten tien spelers van het Talent Team, zij kunnen dus niet spelen. Dat geldt ook voor Jesper van Muijden van Amysoft Lycurgus en voor Ferdy van Dijk van ComputerPlan VCN. Helaas gaat ook de wedstrijd tussen VCN en Draisma Dynamo niet door vanwege coronagevallen in de groep uit Capelle aan den IJssel.

Ook Bielderman Koetsier/SSS – Taurus en Active Living Orion – Sliedrecht Sport gaan niet door. In de selectie van Taurus zijn meerdere gevallen van coronabesmetting, zij kunnen niet afreizen naar Barneveld. Sliedrecht Sport rondt de periode van quarantaine na het afzeggen voor de Supercup pas na zaterdag af. Zij kunnen niet aantreden in Doetinchem.

De enige wedstrijd bij de mannen die wel z’n doorgang vindt is RECO ZVH – Amysoft Lycurgus. Lycurgus heeft afgelopen weekend bewezen klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen. De winst in de Supercup, door met 3-1 te winnen van Orion, liet zien dat de Groningers ook dit jaar een team hebben geformeerd waarmee rekening gehouden moet worden. ZVH reikte vorig seizoen tot de kampioenspoule, bij het stopzetten van de competitie bezetten ze daarin de zesde plaats. ZVH heeft twee belangrijke spelers zien vertrekken, Ricardo Hofman en Jan-Jaap van Schuylenburg. Niels de Vries heeft zich daarentegen aangesloten bij de formatie van Kristian van der Wel, hij treft bij terugkeer in Nederland dus zijn oud-teamgenoten van Lycurgus. De wedstrijd start zaterdag om 19.30 uur.

Vrouwen
Ook in de Eredivisie Volleybal Dames zijn er twee wedstrijden uitgesteld, bij promovendus Laudame Financials VCN is er corona vastgesteld bij een speelster en het team heeft het advies gekregen een periode van tien dagen quarantaine aan te houden. Zij kunnen zaterdag Peelpush niet ontvangen voor de start van het nieuwe seizoen. Team Eurosped heeft ook een coronageval bij de selectie, de wedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal van zondagmiddag 15.30 uur gaat niet door.

De regerend landskampioen (van 2019) Sliedrecht Sport is het seizoen goed begonnen. Afgelopen weekend won de ploeg van coach Vera Koenen de Supercup door VC Sneek en Team Eurosped te verslaan met respectievelijk 3-0 en 3-1. De enige Nederlandse deelnemer aan Europees volleybal lijkt klaar te zijn voor weer een seizoen vechten om de prijzen. Ze openen de competitie thuis tegen Apollo 8, dat bij de sluiting van de sport in maart bovenaan stond in de kampioenspoule, mede door een 3-1 winst op Sliedrecht. In de halve finale van de Supercup verloor het Twentse team in vijf sets van regiogenoot Eurosped. Zaterdag om 20.00 uur klinkt in sporthal De Basis in Sliedrecht het eerste fluitsignaal in de Eredivisie voor de vrouwen.

Zondag staan er nog twee wedstrijden op het programma, om 16.00 uur speelt VC Sneek thuis tegen FAST en om 17.00 uur staan de vrouwen van het Talent Team Papendal tegenover Lammerink Installatiegroep/Set-Up ’65.

VC Sneek is de nummer 4 van de kampioenspoule in het afgebroken seizoen, zij verloren zaterdag in de halve finale van de Supercup met 3-0 van Sliedrecht Sport. Zondag zal blijken of de ploeg van Jeffrey Scharbaai is opgewassen tegen het team van Ivo Martinovic, de nieuwe coach van FAST Volleybal uit Sint Anthonis en Gennep. FAST heeft enkele versterkingen binnengehaald en vangt daarmee de Eredivisie aan in Friesland.

De wedstrijd tussen het Talent Team Papendal, van coach Avital Selinger en assistent-coach Francien Huurman, en Set-Up ’65 zal zondagmiddag om 17.00 uur live worden gestreamd op volleybal.nl. Kijk thuis mee naar hoe deze beide teams de competitie aanvangen. Set-Up eindigde in de reguliere competitie als zevende en had in de degradatiepoule slechts een wedstrijd gespeeld voordat de stekker eruit getrokken werd. Het Talent Team eindigde de reguliere competitie als laatste.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×