Estland volgende EK-uitdaging voor Oranje

Estland volgende EK-uitdaging voor Oranje

De start van Estland is verre van goed geweest tijdens het EK in Nederland. Waar zij van tevoren ingeschat werden als de derde ploeg in de poule staan ze na drie speeldagen nog met lege handen. Zowel Nederland als Estland heeft een rustdag op maandag, dinsdag staan ze in Amsterdam Sporthallen Zuid om 20.00 uur tegenover elkaar.

Dat de Esten van wereldkampioen Polen zouden verliezen was van tevoren wel ingecalculeerd, net als dat Oranje daar waarschijnlijk aan het kortste eind zou trekken. Maar ook Montenegro en Tsjechië wisten van Estland te winnen en dat was toch een flinke verrassing. Beide wedstrijden eindigden in 3-0, wat enigszins geflatteerd was, want het totale verschil tussen winst en verlies in die twee wedstrijden was maar 17 punten (6 tegen Montenegro, 11 tegen Tsjechië).

Nederland heeft Estland dit seizoen al drie keer eerder ontmoet, in de poulefase van de European Golden League won Oranje thuis met 3-0, in de Baltische staat werd in vijf sets verloren. Tijdens de Final Four stonden de teams tegenover elkaar in de wedstrijd om het brons, de Lange Mannen waren daarin met 3-0 te sterk.

Estland vertrouwt voor een groot deel op het volleybalvernuft van passer/loper Robert Täht. De aanvaller, die komend seizoen bij Perugia teamgenoot is van Sjoerd Hoogendoorn, krijgt het leeuwendeel te verwerken. De 40-jarige spelverdeler Kert Toobal krijgt zijn team nog niet aan het draaien, het midden loopt tot nu toe uiterst moeizaam. Zij hebben in de eerste drie wedstrijden ook pas 9 killblocks kunnen maken. Op de diagonaalpositie, waar normaal gesproken de hoofdaanvaller acteert, heeft Renee Teppan slechts 23 keer weten te scoren, waarmee hij de 54e positie bekleedt in de topscorer-ranking, aangevoerd door Nimir Abdelaziz met 67 punten.

Nederland en Estland spelen dinsdag de tweede wedstrijd om 20.00 uur in Amsterdam Sporthallen Zuid, om 17.00 uur is eerst het treffen tussen Montenegro en Polen. Er zal een groot aantal Estse fans zijn, dus kom als Nederlandse toeschouwer in het Oranje en neem een trommel of toeter mee, want de Lange Mannen kunnen alle steun gebruiken in de heksenketel van Amsterdam. Koop nu je tickets, er zijn er nog een paar.

Kijk hieronder hoe de Estse fans in colonne naar Rotterdam Ahoy gingen afgelopen vrijdag.

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×