De koplopers in zowel de mannen- als vrouwen A-poule blijven ongewijzigd. Active Living Orion boekte een overtuigende overwinning op Numidia VC Limax, terwijl Friso Sneek vandaag de volle punten pakte tegen Djopzz Zwolle Topvolleybal.

Eredivisie Dames
Nadat Apollo 8 en Visser Assen/Sudosa-Desto gisteren de spits af hadden gebeten in de A-poule, was het vandaag de beurt aan Djopzz Zwolle Topvolleybal en Friso Sneek. De eerste twee sets vielen in het voordeel van de bezoekers, en met een voorsprong van 12-16 in set drie leek Sneek op weg naar een 0-3 overwinning. Op de service van Marianne het Lam Scholten kon Zwolle echter terugkomen tot 16-16 en even later had de ploeg een voorsprong in handen. Na een aanval van Lisa Nobel stonden er drie setpunten op het scorebord, maar een sterk blokkerende Nynke Hofstede bracht haar ploeg terug in de wedstrijd (24-24). Sneek wist vervolgens nog twee setpunten weg te werken, maar bij 28-27 bezegelde Nobel de set met een ace. Ondanks een veelbelovende voorsprong van 7-3 in set vier, kon de thuisploeg geen beslissende vijfde set afdwingen. Sneek sloot de set overtuigend af (16-25) en behoudt de koppositie in de A-poule. De ranglijst is als volgt: Friso Sneek ( 6 punten), Apollo 8 (4 punten), Visser Assen/Sudosa-Desto (2 punten), Djopzz Zwolle Topvolleybal (0 punten).

B-poule
Na drie wedstrijden zonder setwinst, doorbrak Peelpush vandaag het patroon door de openingsset te winnen van SOMAS/Activia. De tweede en derde set waren voor Activia, waarna Peelpush de stand gelijktrok door de vierde set te winnen. In de allesbeslissende vijfde set namen de bezoekers direct een voorsprong en deze behielden ze tot het einde. Met een stand van 9-15 claimde Activia hun eerste overwinning in de B-poule, waardoor ze nu op gelijke hoogte staan met Peelpush. Bekijk hier de ranglijst.

Uitslagen

Djopzz Zwolle Topvolleybal - Friso Sneek 1-3 (19-25, 21-25, 29-27, 16-25)
Peelpush - SOMAS/Activia 2-3 (25-22, 24-26, 22-25, 25-22, 9-15)

BetCity Eredivisie Mannen

Numidia VC Limax, een van de twee teams die Active Living Orion in de reguliere competitie wist te verslaan, kon vandaag geen vuist maken tegen de koploper van de A-poule. Orion was op alle vlakken sterker en maakte bovendien handig gebruik van de hoge foutenlast van de bezoekende ploeg. Na twee overtuigende sets (25-18, 25-22) werd het nog even spannend in de derde set toen Limax van 19-16 terugkwam tot 19-19. Orion reageerde echter onmiddellijk met drie opeenvolgende punten. Kort daarna stonden er drie matchpoints op het scorebord, waarvan de tweede werd verzilverd dankzij een foute service van Limax: 25-22. De Limburgers zakken na dit verlies naar de derde plek op de ranglijst. Die ziet er nu als volgt uit: Active Living Orion (8 punten), Draisma Dynamo (6 punten), Numidia VC Limax (3 punten) en Nova Tech Lycurgus (1 punt).