De jongens van Jong Oranje zijn er zondag op het EK-kwalificatietoernooi in Sofia niet in geslaagd om een ticket te veroveren voor het EK U20. Nederland verloor in de beslissende wedstrijd met 3-0 van gastland Bulgarije, in een wedstrijd die spannender was dan de uitslag doet vermoeden. Het team van bondscoach Arnold van Ree krijgt eind juni / begin juli een laatste kans om zich te plaatsen voor het EK U20 tijdens het derde en laatste EK-kwalificatietoernooi.

Nederland en Bulgarije hadden gingen beide ongeslagen de derde en laatste wedstrijddag in, waardoor de inzet van het onderlinge duel duidelijk was: een EK-ticket voor de winnaar.

In de spannende eerste set bewezen beide teams aan elkaar gewaagd te zijn. Het was Bulgarije dat het beste opende, de set won met 27-25 en een 1-0 voorsprong in sets nam.

In de tweede set lukte er weinig voor Jong Oranje (25-10 verlies), waardoor Nederland in de derde set vocht voor zijn laatste kans. Net als in de eerste set was het verschil minimaal, maar ging de winst toch naar Bulgarije: 28-26.

Dankzij de tweede plaats in de poule mag Jong Oranje waarschijnlijk deelnemen aan het derde en laatste kwalificatietoernooi, dat eind juni / begin juli wordt gespeeld. Dit wordt definitief bekendgemaakt door de CEV als alle poules zijn uitgespeeld.

Update maandag 11 april: Jong Oranje is definitief geplaatst voor het derde en laatste EK-kwalificatietoernooi. In dit EKK3 strijden de volgende acht landen (verdeeld over twee poules van vier) om de laatste twee tickets:

Nederland
Spanje
Frankrijk
Duitsland
Slovenië
Zweden
Finland
Griekenland

Uitslag zondag:

Nederland – Bulgarije 0-3 (25-27, 10-25, 26-28)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×