En we hebben een winnaar! Gert-Jan Baerents van CTO’70 Volleybal uit Duivendrecht is door onze achterban gekozen tot volleybalvrijwilliger van 2019. Nic Steur, speler van het eerste herenteam van de Duivendrechtse vereniging, nomineerde zijn grote clubheld. “Ik vind het heel leuk en ben vereerd”, reageerde Baerents telefonisch. “Maar één CTO-vrijwilliger in het zonnetje vind ik onzin.”

De hoofdprijs, een tweedaags verwenarrangement voor twee rondom een Volleyball Nations League wedstrijd van de dames of een EK wedstrijd van de Lange mannen, sloeg de supervrijwilliger dan ook vriendelijk af. “Ik heb veel liever vrijkaarten voor mijzelf en mijn mede-vrijwilligers. Zij zijn voor mij ook onmisbaar; we doen het echt samen. En een dergelijke prijs past ook veel meer bij mij.”

Een heel mooi gebaar van de clubheld. De Nederlandse Volleybalbond willigde het verzoek van Gert-Jan dan ook graag in: minimaal 20 vrijwilligers van CTO’70 zijn 14 september in Ahoy’ Rotterdam bij de EK-wedstrijd van Oranje tegen Oekraïne. 

Gert-Jan en zijn clubgenoten kijken er naar uit: “Onze clubkleur is oranje, dus die shirts komen goed van pas als we straks op de tribune zitten. Reken maar dat wij ons daar laten horen; een feestje bouwen kunnen wij van CTO namelijk ook heel goed” besluit de volleybalvrijwilliger van het jaar. 

De verkiezing
Eind vorig jaar schreven we de verkiezing voor dé volleybalvrijwilliger van het jaar uit. De nominaties stroomden binnen en uit al die clubhelden werden de drie beste kandidaten gekozen. Naast Gert-Jan waren dat Luppo van VC Grijpskerk uit Niezijl en Ed, actief bij VCC’92 uit Wormer.  Luppo eindigde op de tweede plaats, Ed werd 3e. Ook zij krijgen een beloning voor hun inzet; beide heren mogen met twee personen naar een wedstrijd in de Golden Europen League of het Olympisch kwalificatietoernooi van de Oranje volleybalmannen.

Hieronder nog één keer de tekstuele nominatie van clubgenoot Nic Steur. En vanaf deze plaats nogmaals van harte gefeliciteerd Gert-Jan en CTO’70: ga vooral heel erg genieten van Oranje op het EK in ons land!

Nominatie Gert-Jan Baerents van CTO’70, Duivendrecht
Gert-Jan Baerents is niet weg te denken bij CTO’70. Hij is zeer betrokken bij de club en kent dan ook alle leden bij naam. Hij doet zijn uiterste best om alle wedstrijden te kijken, van de jongste teams tot die van de senioren. Daarnaast vervult hij verschillende taken bij CTO’70; voorzitter, scheidsrechter, toernooiorganisator en materiaalman. Hij kijkt hoe de vereniging sterker en beter kan worden, ook als het al goed gaat. Hij is er goed in om mede-leden zich bewust te maken van hun verantwoordelijkheid binnen de club, waardoor er binnen CTO’70 veel wordt samenwerkt om de club sterker en beter te maken. CTO’70 kent hem als uitzonderlijk betrokken bij de club, ons ‘mensenmens’ die altijd klaarstaat om je te helpen.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn