Goud voor Van Driel en Reinders in Rwanda

Goud voor Van Driel en Reinders in Rwanda

Op de FIVB World Tour in Rwanda hebben Mexime van Driel en Iris Reinders het goud gepakt. De speelsters van de Kadijk Beach University (KBU) waren in de finale in Rubavu met 2-0 te sterk voor het Deense team Zibrandtsen/Olsen. Een mooie prestatie op het 1-ster toernooi in Afrika.

Van Driel en Reinders maakten veel indruk op het toernooi in Afrika. Ze wonnen in de poule overtuigend van Ivoorkust en waren ook duidelijk een maatje te groot voor Rwanda in de kwartfinale: 21-8 en 21-10.

In de halve finale stonden de KBU-dames tegenover het Engelse duo Palmer/Grimson. Dat leverde een interessante strijd op. De eerste set ging namelijk met 20-22 naar Engeland.

Maar de Nederlandse dames vochten zich knap terug in de wedstrijd en dwongen met 21-19 een beslissende derde set af. Die werd vervolgens met 15-10 afgemaakt en daarmee was de finale een feit!

Finale

De finale werd nooit echt spannend, Van Driel en Reinders lieten hun kracht zien in Rwanda. De Deense speelsters Zibrandtsen en Olsen hadden helemaal niks in te brengen. 

De KBU-dames waren ijzersterk en legden vooral in de eerste set heel veel druk op Denemarken met een goede service en een sterke side-out. De set werd dan ook met 21-16 gewonnen. 

In de tweede set werd het wat spannender, maar echt in de problemen kwamen de Nederlandse dames niet. Ze maakten het af door op het cruciale moment er te staan en wonnen met 23-21 de tweede set en daarmee het goud.

Een knappe prestatie van Van Driel en Reinders die niet alleen in de DELA Eredivisie Beach indruk maakten dit seizoen, maar nu ook op het internationale podium staan in hun eerste jaar als team. 

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×