Grote namen aanwezig bij NK Beach indoor

Grote namen aanwezig bij NK Beach indoor

Van 3 tot en met 5 januari staat het Nederlands kampioenschap Indoor op de agenda in The Beach in Aalsmeer. Een mooi affiche waarin de top van Nederland aanwezig is. Aan de vooravond van het olympisch zomerjaar grijpen bijna alle topteams de mogelijkheid aan voor deze ‘tussentijdse toets’.

Uitzondering hierop zijn Joy Stubbe en Marleen van Iersel. Hoewel de oude bloemenveiling een mooi-weer-garantie heeft, Bereiden zij zich op Tenerife voor op een nieuw seizoen. Daarnaast zal Sanne Keizer niet deelnemen. De tweevoudig Europees kampioen is wel betrokken bij het evenement en geeft op zondag 5 januari een clinic aan de deelnemers van het Junior Beachcircuit. 

Madelein Meppelink speelt wel op het Nederlands kampioenschap. Zij vormt samen met Emi van Driel een duo. Er vinden daarnaast bij de dames van bondscoach Richard de Kogel enkele wisselingen plaats. De kersverse Nederlands kampioenen outdoor Emma Piersma en Pleun Ypma zullen met elkaar blijven spelen, maar bij andere duo's wordt er gewisseld. Katja Stam speelt samen met Raïsa Schoon, waarmee voor zowel Emi als Raïsa een blokkeerster is gevonden voor dit NK. Drie teams om in de gaten te houden. 

Ook bij de heren is de top aanwezig en erg breed dit jaar. Ze spelen deze editie in de samenstellingen zoals we die gewend zijn. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen komen hun titel verdedigen in Aalsmeer. De voormalig wereldkampioenen krijgen hevige concurrentie van onder andere Steven van de Velde en Christiaan Varenhorst.

Het beloven zowel bij de vrouwen als bij de mannen mooie competitieve wedstrijden te worden, waarin daaromheen ook genoeg te beleven is met alle side events. Genoeg reden om een kijkje te nemen in het laatste weekend van de kerstvakantie. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×