Matthew Immers en Steven van de Velde hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het Elite 16-toernooi in Doha na een spannende wedstrijd tegen het Amerikaanse duo Crabb, Tr./Brunner. Zowel Katja Stam en Raïsa Schoon als Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werden in de tussenronde uitgeschakeld.

De Amerikaanse Trevor Crabb en Theodore Brunner troffen, na gisteren in de poulefase verloren te hebben van Stefan Boermans en Yorick de Groot, opnieuw een Nederlands duo. In de tussenronde pakten Matthew Immers en Steven van de Velde de eerste set met 16-21, maar de Amerikanen wisten het duel te verlengen door de tweede set met 21-18 naar zich toe te trekken. In het midden van de derde set namen Immers en Van de Velde afstand. Van 6-9 werd het 7-12 en daarmee was het verschil gemaakt. Met 10-15 bereikten de Nederlanders de kwartfinale, die om 17.00 uur (Nederlandse tijd) op het programma staat. Ze nemen het op tegen de als eerst geplaatste David Åhman en Jonatan Hellvig uit Zweden.

Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eindigde het toernooi in de tussenronde. Het duo slaagde er niet in een vuist te maken tegen Nils Ehlers en Clemens Wickler. De Duitsers namen direct de leiding in de eerste set en behielden deze tot het einde: 16-21. Hoewel Brouwer en Meeuwsen in de tweede set nog een voorsprong van 10-7 namen, werden ze uiteindelijk ingehaald door Ehlers en Wickler, die in de slotfase hun eerste matchpoint benutten: 17-21.

Katja Stam en Raïsa Schoon werden eveneens uitgeschakeld in de tussenronde, waarin ze het opnamen tegen Laura Ludwig en Louisa Lippmann uit Duitsland. Het Nederlandse koppel had het moeilijk in de eerste set, waarin ze voornamelijk achterliepen en uiteindelijk vijf setpunten tegen kregen. Hoewel Stam en Schoon drie van deze setpunten konden wegwerken, was de kloof te groot. Met een score van 18-21 pakte het Duitse duo de eerste set. In de tweede set wisselde de voorsprong meerdere keren van zijde, maar opnieuw bereikten Ludwig en Lippmann als eerste de twintig punten. Stam en Schoon werkten twee matchpunten weg voordat ze zelf op setpunt kwamen. Ze slaagden er echter niet in om dit en het daaropvolgende setpunt te verzilveren. Bij de vierde mogelijkheid was het uiteindelijk wel raak voor Duitsland, dat met 25-27 een plek in de kwartfinale claimde.

Stefan Boermans en Yorick de Groot wisten zich als poulewinnaars direct te plaatsen voor de kwartfinale. Zij spelen om 18.00 uur tegen Cherif/Ahmed uit Qatar.

Uitslagen
Stam/Schoon - Ludwig/Lippmann 0-2 (18-21, 25-27)
Crabb, Tr./Brunner - Immers/Van de Velde 1-2 (16-21, 21-18, 10-15)
Brouwer/Meeuwsen - Ehlers/Wickler 0-2 (16-21, 17-21)

Programma

Dag

Tijd

Teams

Vr 8 maart

17.00 uur

Åhman/Hellvig (SWE) - Immers/Van de Velde

Vr 8 maart

18.00 uur

Boermans/De Groot - Cherif/Ahmed (QAT)

Livestreams
Alle wedstrijden zijn (betaald) te volgen via Volleyballworld.TV en Viaplay.com.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn