Informatie over Jeugd EK’s Beachvolleybal (U18, U20 en U22)

Informatie over Jeugd EK’s Beachvolleybal (U18, U20 en U22)

In de maand september staan drie jeugd EK’s beachvolleybal gepland, het EK U18, U20 en U22. Het is momenteel nog niet zeker of er Nederlandse jeugdteams kunnen deelnemen aan deze toernooien die worden georganiseerd in Turkije en Tsjechië, dit zal afhangen van het reisadvies. Voor de zekerheid worden wel play-off wedstrijden in Nederland gespeeld om een mogelijk tweede meisjesteam aan te wijzen voor het EK U18. Er is een reële kans dat er ook voor het EK U22 nog play-off wedstrijden worden gespeeld. Meer info lees je hieronder!

Data

EK U20; 9-13 sept. Brno, Tsjechië
EK U18; 16-20 sept. Izmir, Turkije
EK U22; 23-27 sept. Izmir, Turkije
Het senioren EK vindt van 16-20 september in Letland plaats

Voorbehoud

De Nevobo houdt de ontwikkelingen ten aanzien van het coronavirus scherp in de gaten. Zo staat Turkije (EK U18/U22) al enige tijd op code oranje hetgeen betekent dat Nederland, indien dit zo blijft, niet aan de EK’s U18/U22 zal deelnemen. Per kampioenschap zal ongeveer 15 dagen voor het event een keuze voor deelname door de Nevobo worden gemaakt. Bij de keuze van deelname kan dit vanwege ontwikkelingen van buitenaf, altijd nog kort voor een evenement veranderen.

Er is voor enkele events een (zeer) kleine kans dat een tweede team namens Nederland kan deelnemen. Om een tweede team hiervoor aan te wijzen, wordt een play-off competitie gespeeld met maximaal 4 teams. Deze play-off wedstrijden vinden plaats op woensdag 26 augustus aanstaande in Den Haag (Sportcampus Zuiderpark). In hoeverre er play-off wedstrijden worden georganiseerd voor eerste en/of tweede teams voor het EK U22, zal rond 15 augustus bekend worden. Voor het tweede damesteam van het EK U18 wordt een play-off gespeeld. De overige teams van de EK U18/U20 zijn/worden door de staf van Beachvolleybal Team Nederland aangewezen.

De basis voor de aanwijzing van de eerste en (eventueel) tweede teams namens Nederland, is de uitzendregeling internationale kampioenschappen van de Nevobo. In de regeling staan ook de uitgangspunten voor de play-off wedstrijden en de eigen bijdragen voor de teams.

Meer informatie? Neem contact op

Voor meer informatie over de play-off wedstrijden en opgave voor deelname aan de play-off dames U18, kan voor 17 augustus 2020 contact worden opgenomen met Bert Korteling: bert.korteling@nevobo.nl

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×