De Nederlandse volleyballers hebben hun knappe zege op Frankrijk van dinsdagavond vandaag geen gevolg kunnen geven. Italië was in eigen huis (Rimini) met 3-1 te sterk voor Oranje. Nederland speelt donderdagavond om 18.00 uur in zijn twaalfde wedstrijd in de VNL tegen de Verenigde Staten.

Opstelling

Freek de Weijer (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Bennie Tuinstra (passer/lopers), Fabian Plak en Twan Wiltenburg (middens) en Just Dronkers (libero).

1e set

Oranje begon goed aan het duel tegen thuisland Italië en ging na aces van Nimir Abdelaziz en Bennie Tuinstra en een paar punten van Thijs ter Horst met een 8-7 voorsprong de eerste technische time-out in.

Tot 15-13 ging Nederland aan de leiding, maar hierna gaf het team van Piazza zomaar de voorsprong uit handen: 16-19. In de slotfase ging er weinig meer goed bij de Lange Mannen. Na een score van Giulio Pinali ging de openingsset met 19-25 naar Italië.

2e set

In de tweede set leidde Oranje opnieuw tot halverwege de set (13-10), en was het opnieuw Italië dat na de tweede technische time-out de zaken omdraaide (16-18).

Oranje stond behoorlijk goed aan te vallen, maar Italië verdedigde uitstekend en frustreerde de Nederlanders door bal na bal terug te brengen. Een kleine eindsprint vanaf 23-23 was voldoende voor de Azzurri om ook de tweede set te winnen: 23-25.

3e set

Bondscoach Roberto Piazza liet Wessel Keemink beginnen aan de derde set op de positie van Freek de Weijer. Robbert Andringa verving Thijs ter Horst. Nederland speelde goed en kwam na een miraculeus punt op 19-16. Nimir Abdelaziz verdedigde een bal met zijn voet, viel achterover, krabbelde op en scoorde zelf de set-up die hij van Wessel Keemink kreeg.

Oranje kreeg op 24-21 zijn eerste setpoint maar liet Italië nog gevaarlijk dichtbij komen: 24-23. Gelukkig was het Nimir Abdelaziz die zijn verantwoordelijkheid nam, gedecideerd 25-23 binnensloeg, en zo zijn team terugbracht in de wedstrijd.

4e set

De vierde set begon nog goed voor Oranje met een 4-2 voorsprong, maar hierna leek de meeste energie bij de Lange Mannen op. Nederland kwam nog knap terug van 15-19 tot 18-19, maar kwam nooit meer aan de goede kant van de score. Italië drukte door, won de vierde set met 21-25 en daarmee verdiend de wedstrijd met 1-3.

Nimir Abdelaziz werd vandaag topscorer met 24 punten.

Op donderdagavond, om 18.00 uur, speelt Oranje tegen de Verenigde Staten. Deze wedstrijd is opnieuw live te zien op Ziggo Sport.

Nederland – Italië 1-3 (19-25, 23-25, 25-23, 21-25)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×