Beachvolleybalsters Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben hun samenwerking als team stopgezet. Als gevolg hiervan zullen Stubbe en Van Iersel niet gezamenlijk deelnemen aan de Olympische Spelen van 2021 in Tokio. Joy Stubbe heeft, in overleg met haar medische staf, besloten dat een pauze inlassen voor haar noodzakelijk is. Het uitstellen van de Olympische Spelen naar volgend jaar en het ontbreken van betekenisvolle toernooien in 2020 zijn uiteindelijk voor Stubbe de doorslaggevende factor geweest om deze beslissing te nemen. Marleen van Iersel wil met een nieuwe partner alsnog kwalificatie voor Tokio proberen af te dwingen.

Joy Stubbe (23 jaar) en Marleen van Iersel (32 jaar) vormen sinds oktober 2017 een duo. Zij worden getraind door de Spanjaard Daniel (Danny) Rodriguez Wood en opereren buiten het bondsprogramma Beachvolleybal Team Nederland. Marleen van Iersel is tweevoudig Olympiër (2012 en 2016) en tweevoudig Europees kampioen (2012 en 2014). Joy Stubbe werd onder meer twee keer Europees jeugdkampioen (2015 en 2016).

Op de geschoonde olympische wereldranglijst staan Stubbe en Van Iersel op de 16e plaats, een positie die aan het einde van de kwalificatieperiode recht zou geven op deelname aan de Olympische Spelen.

Reactie Joy Stubbe:

“Ik heb deze beslissing niet genomen om de handdoek definitief in de ring te gooien maar juist om ervoor te zorgen dat ik hem straks weer met liefde oppak om mijn zweetdruppels mee af te vegen”, aldus de 23-jarige speelster uit Gouda.

Reactie Marleen van Iersel:

“Het onverwachte besluit van Joy is een grote klap voor mij. Na alle tijd, plezier en energie die we er met ons team in hebben gestoken, had ik dit avontuur graag samen met Joy, onze coach Danny en onze staf afgemaakt. Ik kan helaas op dit moment niets anders doen dan Joy haar besluit respecteren. Ik ga op zoek naar een nieuwe partner om te strijden voor de Olympische Spelen in Tokio. Voor mij is opgeven geen optie. Het olympische vuur in mij is nog lang niet gedoofd en ik zou graag mijn carrière op een positieve manier willen eindigen. Ik wens Joy veel succes in de toekomst.”

Reactie Joop Alberda, technisch directeur Nevobo:

“Wij betreuren het natuurlijk dat dit duo niet met elkaar verder gaat. De Nevobo wil graag met het maximale aantal van twee vrouwenteams deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio, en Joy en Marleen waren goed op weg om zich te kwalificeren. We dragen zorg voor alle topsporters in het volleybal en beachvolleybal en zullen daarom de speelsters ook zo goed mogelijk begeleiden in dit lastige traject. Voor Joy betekent dat het verwerken van deze heftige beslissing, terwijl we Marleen willen helpen om haar olympische droom in leven te houden en te verwezenlijken.”

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn