Kaartverkoop begonnen voor bekerfinales in Den Bosch (zondag 16 februari)

Kaartverkoop begonnen voor bekerfinales in Den Bosch (zondag 16 februari)

Vandaag om 12.00 uur is de kaartverkoop begonnen voor de finales van het nationale bekertoernooi in de Maaspoort in Den Bosch. Op zondag 16 februari nemen daar Draisma Dynamo en SAMEN.Lycurgus het tegen elkaar op in de mannenfinale en strijden Laudame Financials VCN en Sliedrecht Sport om de beker in de vrouwenfinale.

Mannenfinale: SAMEN.Lycurgus gaat voor revanche

De mannenfinale in Den Bosch is een reprise van de finale in 2019: Draisma Dynamo – SAMEN.Lycurgus. Dynamo won vorig jaar de finale met 3-1 en verdedigt dus in de Maaspoort de cup.

Dynamo en Lycurgus staan respectievelijk eerste en tweede op de ranglijst in de Eredivisie. De teams uit Apeldoorn en Groningen troffen elkaar in de competitie dit seizoen al twee keer, en beide wedstrijden werden gewonnen door Draisma Dynamo. Het team van coach Redbad Strikwerda zal mede daarom als licht favoriet aan de bekerfinale beginnen.

Vrouwenfinale: Kan topdivisionist Laudame Financials VCN nog een keer stunten?

In het vrouwentoernooi valt vooral het bekersprookje van topdivisionist Laudame Financials VCN op. De volleybalsters uit Capelle aan den IJssel wonnen in de kwartfinale van eredivisionist Eurosped en in de halve finale van eredivisionist VC Sneek, een ongekend knappe prestatie.

Het team van coach Ivo Munter mag het in de finale geheel onbevangen gaan opnemen tegen cuphouder Sliedrecht Sport, dat de afgelopen jaren prijs na prijs won.

Op deze pagina vind je alle informatie over de bekerfinales én de kaartverkoop.

Programma zondag 16 februari:

13.00 uur: Draisma Dynamo – SAMEN.Lycurgus
16.00 uur: Laudame Financials VCN – Sliedrecht Sport

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×