Op zaterdag 29 april worden in Ede de wedstrijden om het amateurkampioenschap van Nederland gespeeld. De damesfinale gaat tussen Dros-Alterno en SOMAS/Activia, bij de heren strijden QoppoConsult/AVV Keistad en Volley Tilburg om de titel.

Dit jaar worden voor het eerst de amateurkampioenschappen georganiseerd. De twee teams die dit seizoen kampioen zijn geworden in de Topdivisie nemen het zaterdag in de Van der Knaaphal in Ede tegen elkaar op.

De damesteams trappen de finaledag af: om 14.00 uur gaan Dros-Alterno en SOMAS/Activia, die beiden overtuigend kampioen werden, de strijd met elkaar aan. Dros-Alterno werd kampioen in Topdivisie A, waarin het de runner up tien punten achter zich liet. SOMAS/Activia, de kampioen in Topdivisie B, had 13 punten versprong op de nummer 2.

Om 17.00 uur begint de herenfinale. Daarin neemt QoppoConsult/AVV Keistad, dat met 57 punten kampioen werd in Topdivisie A, het op tegen het eerste herenteam van Volley Tilburg. Het team werd met één puntje meer kampioen in Topdivisie B.

De wedstrijden zijn te volgen via de livestream op deze pagina.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn