Zit je in spanning als je een wedstrijd van je team moet missen? In de Mijn Volleybal-app kun je nu live de tussenstand van de wedstrijden van je favoriete teams bekijken! Wanneer de teller ervoor kiest om de stand live bij te houden in het Digitale Wedstrijdformulier (DWF), is de score direct zichtbaar in de app.

Livescore bekijken
Wil je de livescore bekijken in de app? Ga dan naar 'Wedstrijden', selecteer de gewenste wedstrijd en bekijk het scoreverloop. Als de score wordt bijgehouden in het Digitale Wedstrijdformulier (DWF), is deze direct zichtbaar. Tellers hebben de mogelijkheid om tijdens de wedstrijd alle punten bij te houden of na elke set de setstand in te voeren.

Stand live bijhouden, hoe werkt het?
In het DWF kunnen alle leden van de thuisspelende vereniging als teller worden aangewezen. Tellers hebben de mogelijkheid om tijdens de wedstrijd alle punten bij te houden of na elke set de setstand in te voeren. Hieronder lees je hoe je dit precies kunt doen.

  • Log in op https://dwf.nevobo.nl met je Nevobo-account.
  • Zoek de wedstrijd via de knop ‘Programma’ en klik op de desbetreffende wedstrijd.
  • Nadat de scheidsrechter alle spelers en officials heeft geaccordeerd, kan de teller de wedstrijd starten door op de knop ‘Wedstrijd starten’ te klikken. Bevestig dit door op het scherm dat daarna verschijnt op de knop ‘Wedstrijd starten’ te drukken.

Optie 1: Stand live bijhouden
Leg de opstelling van beide teams vast in het DWF en klik op de Button ‘Start set 1’. Geef vervolgens aan welk team begint met serveren. Om punten toe te kennen, druk je op de linker of rechter '+' knop, afhankelijk van welk team scoort. Wissels en Time-outs worden hierin ook bijgehouden. Na het einde van de set verschijnt de knop 'Bevestigen en naar set 2'. Klik hierop en herhaal deze stappen tot het einde van de wedstrijd.

Optie 2: Setstand invoeren na afloop van elke set

Wanneer je de setstand na afloop van elke set in wil voeren, hoef je nadat je op ‘wedstrijd starten’ hebt geklikt, niets te doen totdat de set is afgelopen. Je hoeft de opstelling dus niet in te voeren in DWF. Druk na afloop van de set op de button ‘Resultaat set 1 invoeren’ en vul de uitslag in van de eerste set. Klik vervolgens op ‘Bevestigen’. Dit herhaal je tot de laatste set is gespeeld.

Zodra de laatste set is geregistreerd, verschijnt het scherm met de wedstrijduitslag en de setstanden. De aanvoerders van de teams en de 1e scheidsrechter accorderen de geregistreerde gegevens. Daarna kan het DWF worden verstuurd.

Handleiding DWF
Stap voor stap bekijken hoe het DWF in zijn werk gaat? Raadpleeg dan onze handleiding!

Naast deze update zijn er enkele kleine wijzigingen doorgevoerd in het DWF om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en de interface aantrekkelijker te maken voor een nog betere ervaring.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn