Katja Stam en Raïsa Schoon hebben vandaag de achtste finale op het WK Beachvolleybal in Rome verloren. Het Australische duo Clancy/Mariafe was in twee sets te sterk (15-21 en 21-23). Stam en Schoon zijn daarmee op een negende plek geëindigd.

Katja Stam en Raïsa Schoon namen het in de round of 16 op tegen Taliqua Clancy en Mariafe Artacho Del Solar uit Australië. Het duo, dat zilver won op de Olympische Spelen in Tokio, wist in de eerste set al snel een gat te slaan, waardoor Stam/Schoon in de beginfase al tegen een achterstand van vijf punten aankeek (5-10). Mede door een te hoge foutenlast aan Nederlandse kant kon Clancy/Mariafe hun voorsprong verder uitbouwen naar 12-19. Drie punten later stonden er zes setpunten op het scorebord voor het Australische duo, waarvan ze de tweede verzilverde: 15-21.

5 WK Beach Stam Schoon 7
5 WK Beach Stam Schoon 2
5 WK Beach Stam Schoon 4
5 WK Beach Stam Schoon 5

In de tweede set ging het tot 10-10 gelijk op, waarna de sterk verdedigende Stam en Schoon vier punten op rij scoorden. Bij een stand van 19-15 leek de set zo goed als binnen, maar de Australiërs knokte zich terug in de wedstrijd en brachten het verschil terug tot één punt: 19-18. Met een slim geplaatste bal van Schoon kwam het Nederlandse duo alsnog op setpunt. Vervolgens belandde de service van Stam in het net en trok het Australische duo op eigen service de stand weer gelijk. Stam/Schoon kreeg op 21-20 nog een kans om de wedstrijd te verlengen, maar ook het derde setpunt werd niet benut. Aan Australische kant viel geen enkele bal meer op de grond en met 21-23 plaatste Clancy/Mariafe zich voor de kwartfinales van het WK.

Stam/Schoon - Clancy/Mariafe 0-2 (15-21, 21-23)