King of the Court keert voor de derde keer terug naar Utrecht waar de beste internationale beachvolleyballers van over de hele wereld van 25 t/m 28 augustus zullen strijden om de titels Kings en Queens van Utrecht. Het prijzengeld is verdubbeld ten opzichte van de editie van vorig jaar, het totale bedrag is $ 100.000,-! Het toernooi wordt wederom gehouden in het coronaproof stadion dat tijdens het evenement van 2020 de sportwereld verraste. Zowel de online als lokale bezoeker was onder de indruk van het spektakel.

King of the Court is ontstaan ​​in Utrecht, waar Sportworx het concept heeft uitgewerkt tot een vermakelijk, zeer competitief en energiek beachvolleybalformat. De organisatie is erg blij om weer gastheer te zijn in Utrecht, waar vorig jaar een coronaproof stadion zorgde voor een veilige sportbeleving. Voor de editie van dit jaar keert het stadion terug. Tussen de 450 en 900 toeschouwers per sessie zullen weer veilig kunnen genieten van een bezoek aan een major beachvolleybalevenement.

Vorig jaar was de waardering van het publiek ongeëvenaard. De bezoekers waardeerden King of the Court Utrecht 2020 gemiddeld met een 8,9. Het evenement werd live uitgezonden in 24 landen en is in meer dan 135 landen uitgezonden. De livestreams zijn meer dan een miljoen keer bekeken. Kijkers keken gemiddeld 14 minuten, wat 46% hoger is dan bij andere content op het gebied van beachvolleybal.

Dat opmerkelijke succes op zowel entertainment- als sportniveau heeft Sportworx in staat gesteld om de krachten te bundelen met een nog aan te kondigen titelsponsor. De organisatie is erg trots dat ze in moeilijke tijden een internationaal gerenommeerd bedrijf heeft kunnen tekenen vanwege de wereldwijde pandemie. De titelsponsor van King of the Court zal binnenkort worden bekendgemaakt.

Bij beide sekses zullen twintig teams strijden om de titels van Kings en Queens of the Court. Met als doel de opvolgers te worden van Marco Krattiger en Florian Breer in het mannentoernooi en van de Braziliaanse Agatha en Duda bij de vrouwen. Het toernooi wordt gehouden in de week nadat King of the Court zijn Duitse debuut beleeft in Hamburg (19-22 augustus).

Bekijk hieronder de promo voor King of the Court 2021 in Utrecht

Reacties:

FIVB-voorzitter Dr Ary S. Graça F °
“De FIVB is verheugd dat Utrecht na een zeer succesvolle editie in 2020 opnieuw gastheer zal zijn voor dit ongelooflijke evenement. King of the Court is een jong en dynamisch format waar onze getalenteerde atleten en gepassioneerde beachvolleybalfans wereldwijd van genieten en het is een fantastische manier om de populariteit van de sport verder te laten groeien. Het is een genoegen om nauw samen te werken met Sportworx bij de ontwikkeling van dit nieuwe en opwindende beachvolleybalformat met een enorm potentieel. ”

Maarten van Ooijen Wethouder Sport van de gemeente Utrecht
“Ontzettend mooi dat er in deze tijd, waarin sport en bewegen des te belangrijker zijn, evenementen door kunnen gaan op een manier die coronaproof is. Ik kijk ernaar uit om in Utrecht weer veel sportliefhebbers te zien.”

Wilco Nijland, directeur van Sportworx
“Onze King of the Court 2020-editie was een groot succes in een moeilijke tijd tijdens de pandemie. Het was eigenlijk onze internationale doorbraak. We hebben zoveel mensen over de hele wereld bereikt en vermaakt. Dit maakt ons trots. We hadden allemaal één hoofddoel en dat is om dit geweldige evenement weer te kunnen presenteren aan onze wereldwijde King of the Court fanbase en in het bijzonder de fans in Nederland, in onze thuisstad Utrecht! Dit gaat gebeuren!”

Michel Everaert, directeur Sportontwikkeling en Evenementen Nederlandse Volleybalbond Nevobo
“Het is geweldig om te zien dat Sportworx weer in staat is om dit topevenement in Utrecht te organiseren. Belangrijk voor het Nederlandse volleybal en leuk voor de snelgroeiende Utrechtse beachvolleybalgemeenschap. Het is bijzonder om te zien hoe snel King of the Court nationaal en internationaal een begrip geworden en vooral bij jonge mensen enorm aanslaat. Sportworx verdient daarvoor een heel groot compliment, maar ook de rol van de stad Utrecht mag niet onvermeld blijven. Deze editie wordt alweer de vierde editie van King of the Court in Utrecht waardoor Utrecht internationaal gezien wordt als “the Capital of King of the Court”. We zijn erg blij dat we dit topevenement in Nederland mogen verwelkomen en hopen dat dit de opmaat is voor nog veel meer.”

Foto: Sportworx / Set Vexy

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×