Kom naar de Paralympische Talentdag op Papendal en maak kans op selectie voor Oranje!

Kom naar de Paralympische Talentdag op Papendal en maak kans op selectie voor Oranje!

TeamNL houdt op zondag 14 oktober op Papendal de tiende Paralympische Talentdag. Hiervoor zoeken zij sporters van 12 t/m 35 jaar met een lichamelijke/visuele beperking en ambities in de sport. Op de Talentdagen van TeamNL worden sporters gescout voor de verschillende Paralympische sporten. Zo ook Robin van Damme, tegenwoordig international in het Nederlands zitvolleybalteam.

Direct opgenomen worden in nationale selectie

Tijdens deze dag nodigt TeamNL iedereen uit die talent voor sport heeft en beoordelen bondscoaches van verschillende zomersporten de potentie van deelnemende talenten. TeamNL en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Een unieke kans dus!

Voor 35 sporters heeft dit al geleid tot deelname aan een topsportprogramma van een bond. Dat zijn er maar liefst vier per Paralympische Talentdag. Van die 35 sporters hebben er 16 ook meegedaan aan de Paralympische Spelen in Rio.

Zitvolleybalinternational Robin van Damme geselecteerd op Paralympische Talentdag

Robin van Damme van het Nederlands zitvolleybalteam werd ook gescout op de Paralympische Talentdag. De international, die afgelopen zomer deelnam aan het WK Zitvolleybal in Nederland, legt uit hoe dat ging:

“Tot twee jaar geleden kwam ik als atleet uit voor het Nederlands Paralympisch Team. Ik zocht een nieuw doel om het plezier terug te vinden in de sport en om eindelijk EK’s, WK’s en het liefst zelfs de Paralympische Spelen te halen. Ik had mij ingeschreven voor de Paralympische Talentdag en probeerde veel sporten uit. Na de zitvolleybalclinic was ik direct verkocht, ik vond de sport helemaal geweldig. Na een persoonlijk gesprek bleek deze sport ook nog eens perfect in mijn leven te passen.”

“Eenmaal begonnen met zitvolleybal werd mijn goede gevoel bevestigd. Het is een super dynamische en uitdagende sport. Het EK en WK heb ik met mijn team al gespeeld, nu de Paralympische Spelen nog. Ik hoop dat de Talentdag veel nieuwe talenten op gaat leveren!”

Meer informatie en aanmelden

Op deze pagina vind je alle informatie over de Talentdag: http://www.paralympisch.nl/talentdag Inschrijven kan via deze link: http://www.paralympisch.nl/talentdag/meldjeaan

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×