Nova Tech Lycurgus en Numidia VC Limax en hebben een 1-0 voorsprong in de kwartfinales (best-of-three) van de play-offs om de landstitel. Lycurgus won vanavond met 3-1 van Simplex SSS, Limax won met dezelfde cijfers van Sliedrecht Sport.

Nova Tech Lycurgus - Simplex SSS
Nova Tech Lycurgus, favoriet in de kwartfinale A, stuitte vanavond thuis op flinke tegenstand van Simplex SSS. In de openingsset weerde SSS twee setpunten af, maar via Kyle McCauley verzilverde Lycurgus het derde setpunt voor een nipte 26-24 overwinning. De tweede set was eveneens spannend, maar in de slotfase kon SSS de winst grijpen, geholpen door meerdere fouten aan de kant van Lycurgus. In de derde set werd fel gestreden om de leiding. Lycurgus trok uiteindelijk aan het langste eind met 25-23, goed voor een 2-1 voorsprong in sets. De overwinning werd beklonken met een 25-20 zege in de vierde set, waardoor het team van Arjan Taaij een stap dichterbij de halve finale is.

Numidia VC Limax - Sliedrecht Sport
In de kwartfinale tussen Numidia VC Limax en Sliedrecht Sport kwam de winnaar van de B-poule het beste uit de startblokken. Sliedrecht won de eerste set met 20-25, maar Limax kwam sterk terug in set twee. Met veel servicedruk van o.a. Martijn Brilhuis en Sil Meijs hield de thuisploeg Sliedrecht ruim op afstand: 25-18. De Limburgers gingen op dezelfde voet verder in set drie, die met 25-16 werd binnengehaald. Ook in de vierde set was de spanning ver te zoeken, met in de slotfase zeven matchpoints voor Limax. Sliedrecht werkte er drie weg, maar een foute service van Marius den Hartog, volgend op de time-out van Guido Görtzen, bezegelde de winst voor Limax met 25-20.

Zaterdagavond staan de returns op het programma. Simplex SSS en Sliedrecht Sport moeten winnen om een beslissende derde wedstrijd af te dwingen. Voor Nova Tech Lycurgus en Numidia VC Limax betekent winst een plek in de halve finale.

Uitslagen
Nova Tech Lycurgus - Simplex SSS 3-1 (26-24, 20-25, 25-23, 25-20)
Numidia VC Limax - Sliedrecht Sport 3-1 (20-25, 25-18, 25-16, 25-20)