Mannen op weg naar de halve finale

Mannen op weg naar de halve finale

Terwijl bij de vrouwen de nieuwe kampioenen al bekend zijn, werden vanavond bij de mannen de kwartfinales gespeeld. Wie heeft er een plek bij de laatste vier weten te bemachtigen?

Herrera/Gavira (ESP) vs. Beeler/Krattinger (SUI)
Voor beide duo’s was deze kwartfinale de tweede wedstrijd van de dag: eerder op de dag hadden ze al hun achtste finales afgewerkt. De Spanjaarden waren voorafgaand aan de wedstrijd de favoriet, maar al snel werd duidelijk dat het Zwitserse duo niet van plan was zich zomaar gewonnen te geven. Lange tijd namen Beeler/Krattinger de leiding, maar aan het einde van de set kwamen de Spanjaarden weer goed terug: de ervaring van het Spaanse duo gaf uiteindelijk de doorslag en de set werd met 21-19 binnen gehaald door Herrera/Gavira .

De tweede set gaf ongeveer hetzelfde beeld: tot 14-14 ging de stand gelijk op, maar door enkele foutjes van Beeler/Krattinger kwamen de Spanjaarden weer op voorsprong. De Spanjaarden hielden deze voorsprong vast en bemachtigden een plek in de halve finale.

Samoilovs/Smedins (LET) vs. Brouwer/Meeuwsen (NED)
Het Letse team Samoilovs en Smedins hebben zich ten koste van het Nederlandse team Brouwer/Meeuwsen geplaatst voor de halve finale. In een vol oranje stadion, knokten de Letten zich terug na verlies in de eerste set. Een grote teleurstelling voor het thuispubliek, dat toch gehoopt had op een Nederlands team in de finale.

Lees hier meer over deze kwartfinale.

Mol, A./Sørum, C. (NOR) vs. Varenhorst/Bouter (NED)
Ook voor het andere Nederlandse duo eindigt het EK met een vijfde plaats. Varenhorst/Bouter begonnen de wedstrijd fantastisch en pakten de eerste set met ruime cijfers: 21-13. In de tweede en derde set waren het echter de Noren die sterk spel lieten zien, Varenhorst/Bouter hadden hier weinig meer tegen in te brengen. Het jonge Noorse duo won de wedstrijd en mag zich morgen in Den Haag melden voor de halve finale.

Lees hier meer over deze kwartfinale.

Stoyanovskiy/Velichko (RUS) vs. Semenov/Leshukov (RUS)
De laatste kwartfinale was een strijd tussen landgenoten, twee Russische teams gingen de strijd met elkaar aan voor een plek in de halve finale. Beide teams zijn de gehele wedstrijd goed op dreef: zowel de blocks als de aanvallen van beide teams zijn ijzersterk en de punten vliegen voorbij op het scorebord. Uiteindelijk zijn het Semenov/Leshukov die er met de winst vandoor gaan (26-24,21-17). De Russen zijn erg enthousiast over hun plek in de halve finale: “This is fantastic. We are feeling many emotions right now. The other Russian team played very good, but we’re happy that we are going to the finals.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×