Vanaf aankomend weekend organiseert de Nevobo de laatste vijf weekenden van het Summer Beach Volleyball Circuit in samenwerking met Annely van Overeem, dochter van grondlegger Circuit Frank van Overeem, en Arnoud Wildschut. Hiermee wil de Nevobo het beachvolleybalcircuit een boost geven en teruggaan naar de tijd van voor corona; zon, zee, strand, feest, vrienden en beachvolleybal, de ingrediënten van het Summer Beach Volleyball Circuit. Met deze samenwerking gaat het Circuit ‘back to the roots’!

Na twee jaar Summer Beach Volleyball Circuit met beperkingen, kan er sinds eind april weer volop genoten worden van het circuit op de Nederlandse stranden. Na de edities op het strand van Callantsoog, Schoorl, Vlissingen en het Zuiderstrand (Den Haag), is het tijd voor de laatste vijf weekenden van het Circuit: vijf edities op het strand van Scheveningen bij The Hague Beachstadium. Deze laatste vijf weekenden worden georganiseerd in samenwerking met Annely van Overeem en Arnoud Wildschut.

Samenwerking Summer Beach Volleyball Circuit: ‘back tot the roots’
Annely is geen onbekende in de beachvolleybalwereld, ze is de dochter van de vorig jaar overleden grondlegger van het Circuit, Frank van Overeem, en eigenaar van indoor beach Lindobeach in Scheveningen. Arnoud Wildschut was van 2000 tot 2011 nauw betrokken bij de groei van het Circuit en zal met zijn ervaring in beachsporten en -evenementen een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de toekomstige ontwikkeling van het Circuit.

De Nevobo gaat samen met Annely en Arnoud een knallend einde van het seizoen tegemoet.

Volgens Annely zijn er juist nu mooie kansen voor het beachvolleybalcircuit. “We willen terug naar de basis en het gedachtegoed van Frank van Overeem. Het Summer Beach Volleyball Circuit, of liever ‘Beach Life Circuit’, moet een mini vakantie voor iedereen zijn, waar je niet perse heengaat om te beachvolleyballen, maar om te genieten, te ontspannen. Bij voorkeur speel je uiteraard een potje beachvolleybal, maar het is geen must. Aan het Center Court moet je gelijkgestemden kunnen ontmoeten in een relaxte ‘beach vibe’. Je speelt samen een spelletje, geniet van een drankje, dommelt weg in een loungehoek en hebt als het even kan een goed gesprek tot in de late uurtjes bij een ondergaande zon. Je neemt je kinderen, goede vrienden of collega’s mee. Hoewel de tijden veranderd zijn, geloven wij dat er juist in het post coronatijdperk behoefte is aan sporten in deze sfeer van saamhorigheid.”

Daar kan Arnoud Wildschut zich helemaal in vinden waarbij hij aanvult dat het voor hun niet uitmaakt of je nu tot de top behoort of amper een bal kan slaan. “Ik ben zelf niet eens een beachvolleyballer, maar ben verslaafd geraakt aan de sfeer van het strand, de beachsporten, de beachvibe, de zon, maar ook de wind en regen. Het hoort erbij. Met de vijf Scheveningse evenementen in juli en augustus gaan wij er weer een beachvolleybalfeestje van te maken, met als hoogtepunt de samenwerking met Sportworx rondom het NK Beachvolleyball en een speciale Memorial Day voor Frank van Overeem, waarvan we in 2021 afscheid hebben moeten nemen. We hopen dan ook veel oude, maar zeker ook nieuwe gezichten te zien op het strand van Scheveningen. En last but not least, vertel ons vooral wat jij wil! Zoals Frank altijd zei: ‘Als de deelnemers met een vierkante bal willen spelen, spelen we met een vierkante bal’."

Ben jij erbij?
Heb jij zin om samen met je vrienden, familie, collega’s of wie dan ook te genieten van een heerlijke sportieve dag op het strand? Schrijf je snel in!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn