Afgelopen dinsdag, in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Zuid-Korea in Apeldoorn, verliet Quinta Steenbergen in de derde set het veld met een pijnlijke knie. Uit nader onderzoek is gebleken dat de middenblokkeerster een klein scheurtje in haar kniepees heeft opgelopen. Uit voorzorg reist Nicole Koolhaas dit weekend het team achterna naar Rio, om aan te sluiten bij de trainingen en bij de oefenwedstrijden tegen Rusland en Japan. Bondscoach Giovanni Guidetti kan tot een dag voor de start van de Olympische Spelen een geblesseerde speelster vervangen.

Quinta Steenbergen, die vrijdag gewoon met haar team naar Rio de Janeiro vertrekt, werkt keihard aan haar herstel en heeft goede hoop om de start van de Olympische Spelen te halen. Om te anticiperen op een eventuele tegenvaller, en om zijn team optimaal te kunnen laten trainen en oefenen, heeft bondscoach Giovanni Guidetti besloten Nicole Koolhaas op te roepen om aan te sluiten bij de groep. De Italiaanse keuzeheer kan indien noodzakelijk tot een dag voor de eerste wedstrijd zijn selectie aanpassen in het geval van een blessure.

Oranje vertrekt vrijdagochtend naar Rio de Janeiro. Op zaterdag 6 augustus staat de eerste poulewedstrijd tegen China op het programma. 

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×