De Nederlandse volleyballers hebben woensdagavond in Ivano Frankivsk met 3-2 van Oekraïne gewonnen. Oranje nam zo revanche voor de 3-2 thuisnederlaag van afgelopen zaterdag in Apeldoorn tegen de Oost-Europeanen. Zaterdag speelt Nederland in Sliedrecht tegen Turkije, de koploper in poule B. Oranje zal moeten winnen van Turkije om in de race te blijven voor de poulewinst.

Bekijk hier de samenvatting van Ziggo Sport:

Bondscoach Gido Vermeulen startte in Oekraïne met Daan van Haarlem (spelverdeler), Wouter ter Maat (diagonaal), Maarten van Garderen en Robbert Andringa (passer/lopers), Fabian Plak en Michael Parkinson (middens) en Dirk Sparidans (libero).

Gedurende de wedstrijd kwamen verschillende andere spelers in het veld. Nimir Abdelaziz verving Wouter ter Maat in de eerste set nadat Ter Maat zijn enkel had verzwikt, en Gijs Jorna en Thijs ter Horst kwamen vanaf de tweede set in het veld voor de passer/lopers Van Garderen en Andringa.

Nadat de eerste set verloren ging, nam Nederland de controle door een 2-1 voorsprong te nemen. In de vierde set leek een 3-1 overwinning binnen bereik, maar de Oekraïners dwongen toch een vijfde set af. Die tiebreak werd overtuigend met 15-10 door de Lange Mannen opgeëist.

Turkije won vanavond met 3-0 van Slovenië en gaat ongeslagen aan kop in poule B. Zaterdag speelt Nederland tegen de koploper in Sporthal de Basis in Sliedrecht. Oranje zal een ruime zege moeten boeken op de Turken om in de race te blijven voor de poulewinst.

Nederland – Oekraïne 3-2 (22-25, 25-17, 25-20, 23-25, 15-10)

Stand poule B

 TeamGespeeldGewonnenVerlorenPunten
1Turkije44011
2Nederland4227
3Oekraïne4226
4Slovenië4040

Resterend programma poule B

Dag Tijd Wedstrijd Locatie Tickets
za. 02-06 17.00 uur Nederland - Turkije Sliedrecht, De Basis Link
wo. 06-06 19.00 uur Slovenië - Nederland Maribor, Slovenië  
wo. 13-06 n.t.b. Halve finale Final Four * Karlovy Vary, Tsjechië  
do. 14-06 n.t.b. Finale Final Four * Karlovy Vary, Tsjechië  
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn