Lange Mannen spelen thuis in European Golden League in Apeldoorn, Ede en Doetinchem

Lange Mannen spelen thuis in European Golden League in Apeldoorn, Ede en Doetinchem

De Nederlandse volleyballers spelen dit jaar in de CEV European Golden League in poule B tegen Estland, Oekraïne en Wit-Rusland. Oranje speelt zijn thuiswedstrijden in Apeldoorn (Topsporthal Omnisport), Ede (Van der Knaap Topsporthal) en Doetinchem (SaZa Topsporthal). Lees hieronder alle details!

12 deelnemers, Final Four in België

Ook dit jaar doet het Nederlands mannenteam weer mee aan de European Golden League, de jaarlijkse landencompetitie van de Europese Volleybalbond CEV. Aan de European Golden League nemen twaalf landen deel, die verdeeld zijn over drie poules van vier. De drie poulewinnaars + organisator België plaatsen zich voor de Final Four, die van 20 t/m 21 juni wordt gespeeld in België.

Oranje ingedeeld in sterke poule met Oost-Europese tegenstanders

Oranje is in poule B ingedeeld bij Estland, Oekraïne en Wit-Rusland. Tegen Estland en Wit-Rusland speelde Nederland ook in de editie van vorig jaar. In de poulefase verloor de equipe van bondscoach Roberto Piazza de uitwedstrijd tegen Estland met 3-2, maar die nederlaag werd tien dagen later goedgemaakt met een klinkende 3-0 overwinning in Hoogeveen.

Van Wit-Rusland werd in de halve finale van de Final Four verrassend met 3-1 verloren. Een dag later, in de wedstrijd om het brons, was Nederland opnieuw te sterk voor Estland (3-0).

Oekraïne, de derde tegenstander in poule B, is ook niet te onderschatten voor de Lange Mannen. Nederland versloeg het Oost-Europese land afgelopen jaar op het EK in Rotterdam weliswaar knap met 3-0, maar de Oekraïners reikten uiteindelijk wel verder dan Oranje in de einduitslag van de continentale titelstrijd.

Thuiswedstrijden in Apeldoorn, Ede en Doetinchem

Nederland speelt thuis tegen Estland (zaterdag 23 mei in Apeldoorn), Oekraïne (woensdag 27 mei in Ede) en tegen Wit-Rusland (zaterdag 13 juni in Doetinchem). Binnenkort gaat op volleybal.nl de kaartverkoop van start.

Poule-indelingen:

Poule indelingen EGL website formaat

Programma Nederland:

Dag Tijd Wedstrijd Locatie
Za. 23-05 16.30 uur Nederland - Estland Dynamohal Omnisport, Apeldoorn
Wo. 27-05 19.30 uur Nederland - Oekraïne Van der Knaap Topsporthal, Ede
Za. 30-05 19.30 uur Wit-Rusland - Nederland Minsk, Wit-Rusland
Zo. 07-06 19.00 uur Estland - Nederland Tartu, Estland
Wo. 10-06 20.00 uur Oekraïne - Nederland Lviv, Oekraïne
Za. 13-06 15.30 uur Nederland - Wit-Rusland SaZa Topsporthal, Doetinchem
Za. 20-06 + zo. 21-06 n.t.b. Final Four België


Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×