De Nederlandse volleyballers hebben vrijdagochtend hun vierde zege geboekt in de Volleyball Nations League. Oranje versloeg Duitsland knap met 3-1. Nederland staat momenteel met vier overwinningen op de zesde plaats, een positie die aan het einde van de poulefase recht geeft op deelname aan de VNL Finals.

Basisopstelling

Bondscoach Roberto Piazza begon tegen Duitsland met: Wessel Keemink (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Gijs Jorna (passer/lopers), Luuc van der Ent en Twan Wiltenburg (middens) en Robbert Andringa (libero).

Bennie Tuinstra verving Thijs ter Horst vanaf de tweede set, terwijl Fabian Plak vanaf de tweede set de positie van Luuc van der Ent innam.

Oranje knap langs Duitsland

Oranje verloor enigszins onnodig de eerste set maar groeide daarna in de wedstrijd. De spannende tweede en derde set werden knap met minimaal verschil gewonnen door de equipe van Piazza. In de vierde set waren de Lange Mannen heer en meester.

Aanvoerder Nimir Abdelaziz was met 31 punten de grote uitblinker aan de kant van Nederland. Oranje was blokkerend succesvol met 17 killblocks, waarvan er 5 werden gemaakt door Twan Wiltenburg.

Zaterdagochtend tegen Argentinië

Op zaterdagochtend speelt Oranje om 05.00 uur Nederlandse tijd tegen Argentinië, de winnaar van olympisch brons in Tokio. Deze wedstrijd is live te zien op Ziggo Sport. Bekijk op deze pagina hoe je alle wedstrijden van Nederland op de Volleyball Nations League kunt volgen.

Uitslag vrijdag:

Duitsland – Nederland 1-3 (25-22, 29-31, 23-25, 16-25)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn