Lange Mannen werken nuttige oefenstage af in Duitsland

Lange Mannen werken nuttige oefenstage af in Duitsland

De volleyballers van Oranje hebben dit weekend drie nuttige oefeninterlands gespeeld tegen Duitsland. In Berlijn waren de Oosterburen twee keer te sterk voor Nederland. Een duel eindigde in 2-2. Nederland en Duitsland bereiden zich voor op het EK, dat wordt gespeeld in Nederland, België, Frankrijk en Slovenië van 12 t/m 29 september.

Vrijdag

Op vrijdag speelden Duitsland en Nederland maar liefst twee wedstrijden tegen elkaar, waardoor Piazza bijna al zijn spelers aan bod kon laten komen.

In het eerste duel startte bondscoach Piazza met het volgende zevental: Wessel Keemink (spelverdeler), Sjoerd Hoogendoorn (diagonaal), Robbert Andringa en Ewoud Gommans (passer/lopers), Twan Wiltenburg en Luuk Hofhuis (middens) en Just Dronkers (libero). Sjoerd Hoogendoorn werd topscorer met 20 punten, maar de overwinning ging naar Duitsland met 3-0.

In de tweede wedstrijd van de dag stuurde Piazza Gijs van Solkema (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Gijs Jorna (passer/lopers), Luuc van der Ent en Fabian Plak (middens) en Just Dronkers (libero) het veld in. Met dit zevental bleef Oranje aardig in balans met Duitsland. Bij een 2-2 stand vonden beide bondscoaches het genoeg geweest en werd de wedstrijd gestopt.

Zaterdag

Op zaterdag vormden Gijs van Solkema (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Maarten van Garderen en Thijs ter Horst (passer/lopers), Luuc van der Ent en Fabian Plak (middens) en Just Dronkers (libero) de basisformatie. In tegenstelling tot vrijdag wisselde Piazza in dit duel wel veelvuldig door.

Nadat Oranje de eerste drie sets had verloren won het de laatste bonusset van het weekend met 25-20. Met twaalf nuttige sets in de benen keerden de volleyballers zondag weer huiswaarts.

EK Volleybal Mannen

Wil jij de Lange Mannen ook in actie zien tijdens het EK? Kom dan naar een van de wedstrijden! Van 13 t/m 23 september speelt Oranje in Rotterdam, Amsterdam & Apeldoorn. Koop je tickets via deze link.

Uitslagen vrijdag:

Duitsland – Nederland 3-0 (25-22, 25-20, 25-19) 
Duitsland – Nederland 2-2 (27-25, 23-25, 25-22, 16-18)

Uitslag zaterdag:

Duitsland – Nederland 4-1 (25-22, 25-20, 25-22, 25-16, 20-25)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×