Het zaalvolleybalseizoen gaat voor de meeste teams volgend weekend na een lange pauze weer echt beginnen. De omstandigheden voor trainingen en wedstrijden zijn door corona flink veranderd, maar tot opluchting van velen kunnen we het veld weer in. Nevobo-directeur Guido Davio kijkt uit naar de start van het zaalseizoen en doet een oproep aan alle volleyballers.

"Het is een verademing dat er weer actie is in de sporthallen", zegt Davio. "Vanuit VWS, NOC*NSF, de Nevobo en vooral duizenden vrijwilligers bij de verenigingen is ontzettend veel energie gestoken om weer te mogen volleyballen. Het is voor de verenigingen een enorme klus geweest te voldoen aan de protocollen en af te stemmen met de gemeenten zodat we weer kunnen spelen. We kunnen alleen maar heel dankbaar zijn dat zij zich hebben ingezet om dit voor elkaar te krijgen."

"Het is nu aan ons allemaal om te zorgen dat we kunnen blijven volleyballen. Het is natuurlijk allemaal even anders en met looproutes en afspraken, maar we willen er met elkaar voor zorgen dat we kunnen blijven spelen en voorkomen dat er voor ons besloten wordt dat we de hal niet meer in mogen."

Naast de algemene coronaregels, zoals het anderhalve meter afstand houden en voldoende ventilatie van de hal, gelden er voor het volleybal een aantal specifieke regels. Zo wordt van volleyballers verwacht dat zij altijd de website van de thuisspelende vereniging checken voordat ze naar de wedstrijd gaan, zodat ze de regels ter plekke kennen.

Verder moet zoveel mogelijk onnodig contact, ook binnen de lijnen, worden vermeden. Teams zullen het voorlopig dan ook zonder een aantal specifieke gewoonten moeten doen, zoals handen schudden, yells en luid aanmoedigen. Davio: "Dit is natuurlijk lastig omdat het zo diep in onze sport zit, maar laten we elkaar vooral helpen om hier rekening mee te houden. Dat vraagt van iedereen dit seizoen begrip voor elkaar en flexibiliteit in hoe dingen wél kunnen en met elkaar kunnen oplossen binnen de kaders en de protocollen die er zijn. Hoe beter we dit doen, hoe meer we ons bezig kunnen houden met volleybal.”

Heb je vragen over de protocollen en richtlijnen in het volleybal? In deze FAQ van de Nevobo vind je vele vragen en antwoorden.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×