Laura Bloem stopt bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN)

Laura Bloem stopt bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN)

Beachvolleybalster Laura Bloem heeft besloten te stoppen bij de nationale selectie van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De 29-jarige verdedigster vormde tot augustus jongstleden een duo met Jolien Sinnema, maar zag haar partner afhaken in het olympische project. Na enkele weken van beraad heeft Bloem ook de knoop doorgehakt te stoppen bij BTN.

Lees ook: Beachvolleybalteam Laura Bloem / Jolien Sinnema stopt

Laura Bloem (29 jaar) en Jolien Sinnema (27 jaar) vormden sinds eind 2017 een team binnen BTN. Daarvoor bouwde Bloem buiten het bondsprogramma een mooie beachvolleybalcarrière op. Ze was een vaste waarde in de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour, maar deed ook internationaal veel ervaring op. Naast vele optredens in de World Tour met bijv. Roos van der Hoeven, Merel Mooren, Rebekka Kadijk en Marloes Wesselink, speelde ze ook een WK (2013, met Rebekka Kadijk) en een EK (2014, met Marloes Wesselink).

Bloem en Sinnema eindigden in 2018 als negende op het DELA EK Beachvolleybal in eigen land.

Reactie Laura Bloem:

“Ik ben erg dankbaar dat ik van bondscoach Richard de Kogel en BTN de tijd heb gekregen om een keuze over mijn toekomst te maken. De Olympische Spelen van 2020 zijn met een nieuwe partner niet meer haalbaar en ik zie voor mezelf op de korte termijn ook geen andere realistische doelen in het beachvolleybal. Daarom heb ik besloten om te stoppen met topsport en weer als arts aan het werk te gaan. Het is zonde dat we het olympische traject niet af konden maken, maar ik heb geen moment spijt gehad van de keuze om eraan te beginnen.”

Reactie bondscoach Richard de Kogel:

“Tijdens mijn carrière als coach in het beachvolleybal, heb ik lange tijd met Laura mogen werken. Zowel buiten als binnen Beachvolleybal Team Nederland. Ik ken Laura als iemand die commitment geeft aan een doel en het programma. Ik kijk met trots terug op onze plezierige samenwerking in afgelopen jaren.”

Laura Bloem 2018 Website Formaat Rh
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×