Loting WK Beachvolleybal in Hamburg bekend

Loting WK Beachvolleybal in Hamburg bekend

Vandaag vond in Hamburg de loting voor het WK Beachvolleybal plaats. Van vrijdag 28 juni t/m zondag 7 juli strijden drie Nederlandse teams in de Duitse havenstad om de wereldtitel: Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen bij de mannen, Sanne Keizer / Madelein Meppelink en Joy Stubbe / Marleen van Iersel bij de vrouwen. Het team dat wereldkampioen wordt verdient een olympisch ticket voor zijn of haar land.

Brouwer/Meeuwsen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen (#7 op wereldranglijst) zijn ingedeeld in poule F bij de Amerikanen Lucena/Dalhausser (#24), de Canadezen O’Gorman/Saxton (#22) en de Argentijnen Capogrosso/Azaad (#63). Phil Dalhausser werd aan de zijde van Todd Rogers wereldkampioen in 2007. Brouwer en Meeuwsen wonnen in 2013 zelf goud op het WK.

Wk Beach 2019 Poules Mannen Cropped

Keizer/Meppelink

Sanne Keizer en Madelein Meppelink (#10 op wereldranglijst) zijn ingedeeld in poule F bij de Zwitserse beachvolleybalsters Hüberli/Betschart (#14), Laird/Palmer uit Australië (#68) en het Egyptische duo Randa/Doaa (--).

Begin deze maand wisten Sanne Keizer en Madelein Meppelink nog een knappe bronzen medaille te behalen op het 4-sterren FIVB World Tour-toernooi in Ostrava.

Stubbe/Van Iersel

Joy Stubbe en Marleen van Iersel (#24 op wereldranglijst) zijn ingedeeld in poule G bij het Australische topteam Artacho del Solar/Clancy (#6), het Amerikaanse topteam Sweat/Walsh Jennings (#11) en het nieuwe team uit Mauritius, Maita/Letendrie (--). De Amerikaanse Kerri Walsh Jennings (40) werd drie keer eerder wereldkampioen en won ook al drie keer goud op de Olympische Spelen. Met haar huidige partner Brooke Sweat won ze vorige maand het 4-sterren FIVB World Tour-toernooi in Jinjiang.

Wk Beach 2019 Poules Vrouwen Cropped

Het Wereldkampioenschap Beachvolleybal 2019 begint op vrijdag 28 juni. Het exacte programma volgt nog.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×