Prachtig nieuws vandaag voor de Nederlandse volleybalwereld en voor Madelein Meppelink persoonlijk. De beachvolleybalster van Beachvolleybal Team Nederland is verkozen tot voorzitter van de atletencommissie van wereldvolleybalbond FIVB. Meppelink volgt de legendarische Braziliaanse volleyballer Giba op. Meppelink zal als voorzitter van de atletencommissie ook plaatsnemen in het FIVB bestuur, waarin zij naast Michel Everaert de tweede Nederlander is.

Wereldvolleybalbond FIVB heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van de allereerste voorzittersverkiezingen van de FIVB Athletes' Commission, waarbij Madelein Meppelink door de leden is gekozen om de commissie de komende vier jaar te leiden.

Meppelink, tweevoudig Olympiër (Londen 2012, Rio de Janeiro 2016), tweevoudig Europees kampioen (2014, 2018), voormalig aanvoerder van de wereldranglijst (2013) en Corrientes Grand Slam-winnaar (2013), ontving een meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Voor de eerste keer ooit zal de voorzitter van de atletencommissie lid worden van het FIVB bestuur. Alvorens toe te treden tot de Board of Administration van de FIVB, werd op Meppelink een grondige integriteitscontrole uitgevoerd, die een vereiste is voor alle kandidaten voor het bestuur.

Giba secretaris

Ondertussen werd Gilberto “Giba” Amauri de Godoy Filho, drievoudig Olympisch medaillewinnaar (inclusief gouden medaille op de Olympische Spelen in Athene 2004) en drievoudig wereldkampioen, geselecteerd als secretaris van de atletencommissie. Giba was van 2016 t/m 2020 voorzitter van de atletencommissie en wordt algemeen beschouwd als een van de beste volleyballers ooit.

Na de bekendmaking van de verkiezingsuitslag zei Madelein Meppelink, voorzitter van de FIVB-atletencommissie:

"Ik voel me vereerd om gekozen te worden door mijn collega's van de FIVB Athletes’ Commission. Ik kijk uit naar een nieuwe productieve termijn voor de commissie, die al na één termijn heeft bewezen in staat te zijn de stemmen van onze medesporters het best te vertegenwoordigen. We kijken uit naar de toekomst van deze commissie en de toekomst van onze prachtige sport.”

FIVB-voorzitter Ary Graça reageerde als volgt op de verkiezing van Meppelink:

“Ik ben verheugd dat de historische en allereerste FIVB-verkiezing van de atletencommissie zo'n succes was en mijn felicitaties gaan uit naar Madelein Meppelink met haar uitverkiezing. Het proces was zowel democratisch als transparant en in lijn met de laatste best practices op het gebied van goed bestuur, waar de FIVB zich ten volle voor inzet. Samen hebben we de commissie en haar vermogen om onze geweldige atleten te vertegenwoordigen verder versterkt."

FIVB atletencommissie: gelijke verhouding man/vrouw en volleybal/beachvolleybal

Voor de periode 2021-2024 is de Atletencommissie samengesteld uit vijf gekozen en vijf benoemde leden die fungeren als een essentiële schakel tussen de spelers en de FIVB om ervoor te zorgen dat de belangen van de spelers worden behartigd. Bovendien heeft de commissie een gelijke gendervertegenwoordiging onder haar leden en hetzelfde aantal vertegenwoordigers vanuit volleybal en beachvolleybal.

Meppelink Giba website formaat
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×