Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen hebben hun poule gewonnen op de Beach Volleyball Nations Cup. De Nederlanders hebben zich daarmee direct geplaatst voor de halve finale. Mexime van Driel/Emma Piersma en Emi van Driel/Pleun Ypma zijn uitgeschakeld; in de kwartfinale verloren ze nipt van Oostenrijk.

Mannen als poulewinnaar naar halve finale
Na hun twee 2-0 overwinningen op Estland, namen de Nederlandse mannenteams het voor poulewinst op tegen thuisland Oostenrijk. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde versloegen Martin Ermacora and Moritz Pristauz met 2-0, waarna ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hun wedstrijd zonder setverlies wonnen. Met 21-15 en 21-14 versloegen ze Robin Seidl en Philipp Waller. Dankzij de overwinning op Oostenrijk hebben de Nederlandse mannenteams zich direct geplaatst voor de halve finale. Daar nemen ze het zaterdag om 19.30 uur op tegen de winnaar van het duel tussen Noorwegen en Estland.

Vrouwen uitgeschakeld na spannende kwartfinale
In de kwartfinale stonden de Nederlandse vrouwenteams ook tegenover Oostenrijk. Emi van Driel en Pleun Ypma verloren het eerste duel in de tiebreak van de zussen Dorina en Ronja Klinger. Om Nederland in de race te houden, moesten Mexime van Driel en Emma Piersma hun wedstrijd tegen Katharina Schützenhöfer en Lena Plesiutschnig winnen. Ook dit duel werd pas in drie sets beslist, maar dit keer in het voordeel van Nederland. In de allesbeslissende golden set ging de overwinning nipt naar Oostenrijk. Met 13-15 plaatste het thuisland zich voor de halve finale en daarmee zijn de Nederlandse vrouwen uitgeschakeld.

Uitslagen donderdag

Van Driel, E./Ypma - Kilinger, D./Klinger R. 1-2 (19-21, 21-18, 9-15)
Van Driel, M./Piersma - Schützenhöfer/Plesiutschnig 2-1 (21-18, 19-21, 15-10)
Golden set: Van Driel, M./Piersma - Schützenhöfer/Plesiutschnig 0-1 (13-15)

Varenhorst/Van de Velde - Ermacora/Pristauz 2-0 (21-16, 21-17)
Brouwer/Meeuwsen - Seidl, R./Waller 2-0 (21-15, 21-14)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×