Mannen Oranje op zoek naar goede afsluiting OKT tegen Frankrijk

Mannen Oranje op zoek naar goede afsluiting OKT tegen Frankrijk

Plaatsing voor de Olympische Spelen zit er niet meer in voor de mannen van het Nederlands team, maar een beter gevoel overhouden aan het toernooi behoort nog wel tot de mogelijkheden. Dat dient dan vanavond tegen wereldtopper Frankrijk te gebeuren, de nummer 4 van het laatste Europees kampioenschap. De uitslag kan ook nog van doorslaggevend belang zijn in de eindstand van Poule B van het OKT.

Oranje liet in de eerste twee duels van het OKT slechts een schim van zichzelf zien. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza leek volgens de oefenmeester het vertrouwen in zichzelf kwijt te zijn. Het resulteerde in twee 3-0 nederlagen. Woensdagavond is er de mogelijkheid tot sportieve revanche, iets wat tijdens de ochtendtraining te zien was. Die was onverminderd fel, er werd hard gewerkt in de Max Schmeling Halle in Berlijn.

Frankrijk is het olympisch kwalificatietoernooi uitmuntend begonnen met een 3-0 zege op Servië, binnen het team was niets te merken van de onrust die er toe zou hebben geleid dat steraanvaller Stephan Boyer bedankte voor het nationale team. Ook de blessures van buitenaanvallers Trevor Clevenot, Kevin Tillie en Julien Lyneel hebben de ploeg ogenschijnlijk niet verzwakt. Zo stond in de openingswedstrijd van zondag tegen Servië de reservediagonaal Jean Patry zijn mannetje en aan de buitenkant was Yacine Louati uitermate belangrijk.

In de tweede wedstrijd startte Frankrijk goed tegen Bulgarije, maar sloop er wat nonchalance in het team. De Bulgaren profiteerden met hun spel van 'hard en hoog' en lieten Frankrijk met 3-2 de hielen zien. 

Bulgarije en Servië speelden om half 3 hun laatste poulewedstrijd, de Bulgaren wonnen met 3-2. Daarmee is Bulgarije geplaatst voor de halve finales en Frankrijk kan alleen theoretisch nog achterhaald worden door Servië. Alleen als Frankrijk met 3-0 van Nederland verliest en minder dan 17 punten scoort, gaat Servië door naar de halve finale. 

De wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk begint om 20.45 uur en is live te zien op Ziggo Sport Extra. Ook is de wedstrijd als stream beschikbaar bij Ziggo Pay per View (€ 3,99) en EuroVolley.tv (€ 4,99 per maand).

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×