De Nederlandse beachvolleyballers Mees Sengers en Dirk Boehlé hebben zich gisteren geplaatst voor het hoofdtoernooi in Giardini Naxos, Italië. In de poulefase van het Future-toernooi nemen ze het vandaag op tegen Pedrosa/Campos uit Portugal.

Mees Sengers en Dirk Boehlé namen gisteren in Italië deel aan het kwalificatietoernooi, waar ze het in de eerste ronde opnamen tegen Hood en Ahmed uit Oman. Met 15-21 en 16-21 plaatste het Nederlandse duo zich overtuigend voor de tweede kwalificatieronde. Daar wonnen ze de eerste set met 15-21 van het Oostenrijkse duo Doppler/Kunert, maar na twee gespeelde sets was de stand weer gelijk. In de allesbeslissende derde set had Sengers/Boehlé de overhand: met 9-15 kwalificeerden de Nederlanders zich voor het hoofdtoernooi.

Vanmiddag speelt het duo om 12.20 uur hun eerste poulewedstrijd tegen de Portugese Pedrosa/Campos, die als achtste geplaatst zijn voor het toernooi. Het is de tweede keer dit seizoen dat Sengers en Boehlé de poulefase van een Future-toernooi spelen. Eind mei eindigde het duo op de vijfde plek in Cervia.

Foto: Jeroen Tibbe

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×