Meteen veel spanning in kampioenspoule

Meteen veel spanning in kampioenspoule

De kampioenspoule is begonnen en hoe! Het is direct extreem spannend en in de eerste speelronde werden er twee wedstrijden pas in de vijfde set beslist. Draisma Dynamo won na een zenuwslopende en spannende strijd met 3-2 van Achterhoek Orion en Sliedrecht Sport had het verrassend moeilijk op bezoek bij Zaanstad: 2-3. De regerend landskampioen begon wel vol overtuiging.

Wat een spanning zaterdagavond in Apeldoorn. Kersverse bekerwinnaar Draisma Dynamo, begon in de kampioenspoule met een kraker tegen Achterhoek Orion. Twee ploegen die in de competitie lieten zien enorm gelijkwaardig aan elkaar te zijn, dat bleek nu ook weer het geval. 

De thuisploeg won de eerste set met 25-20, maar al snel was het weer gelijk: 23-25 in de tweede set. De derde set ging weer naar de bekerwinnaar met 25-19 en daarna sleepte de Doetinchemse ploeg er een beslissende vijfde set uit door de vierde set met 19-25 te veroveren. 

De vijfde set werd extreem spannend en zat vol passie en vechtlust. De wil om te winnen straalde er bij allebei de teams vanaf. Orion begon sterk en kwam op een snelle 0-4 voorsprong. Die marge hield de ploeg lang vol en het werd bij 12-14 matchpoint. Toch trok de thuisploeg met een uiterste krachtsinspanning aan het langste eind en won alsnog knap met 16-14. 

Mats Kruiswijk reageerde op de clubsite op de nipt gewonnen wedstrijd. "We waren vanavond niet heel goed en moesten heel hard werken voor de punten. Orion is een team dat nooit opgeeft. We zijn aan elkaar gewaagd. Vooral serverend konden we ze niet breken. Als we de finale willen halen, en daar gaan we voor, dan ga ik ervan uit dat je acht van de tien wedstrijden moet winnen.”

Winst na roerige week
Abiant Lycurgus won zaterdag de eerste wedstrijd in de kampioenspoule met 1-3 gewonnen op bezoek bij SV Land Taurus. In een wisselvallige wedstrijd werd het 11-25, 22-25, 25-17 en 23-25. Voor de Groningse ploeg was het een fijne opsteker na een roerige week waarin eerst de bekerfinale werd verloren en daarna duidelijk werd dat er bestuurlijke en financiële problemen heersen binnen de club.

Verrassing
Sliedrecht Sport presteerde in de reguliere competitie enorm constant, een knappe prestatie voor de debutant. De kampioen van de topdivisie van afgelopen seizoen begon door het sterke seizoen als nummer twee in de kampioenspoule. Toch leverde de eerste wedstrijd tegen Zaanstad problemen op. De thuisploeg nam een 2-0 voorsprong in sets, daarna wist Sliedrecht het om te keren en alsnog met 2-3 te winnen.

Uitslagen kampioenspoule heren:

Draisma Dynamo - Achterhoek Orion 3-2 (25-20, 23-25, 25-19, 19-25, 16-14)
SV Land Taurus - Abiant Lycurgus 1-3 (11-25, 22-25, 25-17, 23-25)
Zaanstad - Sliedrecht Sport 2-3 (25-22, 25-21, 19-25, 22-25, 13-15)

Foto: Wout van Zoeren

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×